Ești Sănătos

Dulceața de păpădie – remediu naturist recomandat

dulceata de papadie

Toată lumea știe cum arată păpădiile. Dar oare câți cunosc faptul că din această plantă aparent banală, se poate face chiar și dulceață. Acest preparat delicios mai este cunoscut și sub denumirea de miere de păpădie.

Este foarte foarte versatilă, în sensul în care o poți consuma ca pe unt sau ca pe dulceața obișnuită, pentru că e tartinabilă. Pe de altă parte dulceața de păpădie funcționează și ca un remediu natural în cazul mai multor boli.

Dacă te-am făcut curios despre gustul și despre utilitatea acestui produs, să știi că îl poți cumpăra, dar dacă vrei să știi ce anume conține, îl poți pregăti chiar tu acasă. Vei avea nevoie de 365 de flori de păpădie, de 1 kilogram de zahăr, de 2 portocale, de 2 lămâi, 1,5 litri de apă.

Singurul moment mai dificil când vei pregăti acest remediu va fi desigur adunarea tuturor florilor, pentru că sunt într-adevăr foarte multe. Ca să faci această activitate una ceva mai plăcută, pune-o în aplicare primăvara, atunci când abia apar primele flori.

Ieși afară atunci când e mult soare și alege doar păpădiile foarte bine înflorite. După ce ajungi acasă curăță-le bine și rupe petalele. Apoi aranjează-le cât mai dispersat pe un prosop de bucătărie ți lasă-le pur și simplu la lumina directă a soarelui pentru mai multe ore.

După câteva ore pune-le pe toate într-o oală alături de fructele tăiate bucăți și de apă. În cazul în care citricele sunt naturale nu e nevoie să le decojești. Ține focul mic pentru aproximativ o oră și în tot acest timp amestecă în vas de mai multe ori.

Filtrează compoziția din oală printr-o sită cât mai deasă, Presează cât de bine poți, dacă ai nevoie de mai mult suc. După ce ai terminat acest pas, adaugă în suc zahărul și mai pune oala pe foc pentru încă 45 de minute.

Când a expirat această perioadă, ia din oală cu ajutorul unei lingurițe mici puțină dulceață și pune-o pe o farfurie mică.În cazul în care devine tare imediat înseamnă că dulceața este gata și că poate fi oprit focul. Înainte de a o depozita, las-o să se răcească sufficient de mult timp.

Indiferent de modul în care o preferi: ca dulceață obișnuită sau ca medicament naturist, nu trebuie să faci abuz în niciunul dintre aceste cazuri. Poți trata cu păpădiile gătite în acest fel afecțiunile plămânilor, în cazul hepatitelor sau chiar în cazul problemelor aparatului locomotor.

Și lista cu afecțiunile pe care le tratează dulceața de păpădii poate continua până la tuberculoză chiar. Dacă vrei să tratezi diferite boli cu ajutorul acestui deliciu, ia câte o linguriță de dulceață cu jumătate de oră înainte de fiecare masă.

De asemenea, poți să folosești dulceața aceasta și pentru durerile articulațiilor, pentru că este foarte bună pentru comprese.

Păpădia mai poate fi consumată și sub formă de ceai, sirop, salată, nu doar de dulceață, și în fiecare dintre aceste cazuri ea vine cu foarte multe beneficia asupra sănătății. De aceea, este o idee foarte bună să profiți de perioada estivală a păpădiilor.