Ești Sănătos

Obiceiuri care pot duce la apariția ulcerului și a gastritei

ulcer gastro tratament cafea

Din ce în ce mai multă lume suferă din cauza gastritei sau a ulcerului. De apariția lor depend foarte mult obiceiurile alimentare pe care le avem, dar și în general obiceiurile de fiecare zi.

Foarte expuși sunt cei care fumează excesiv, consumă mult alcool sau folosesc pastille în cantități mari. În zilele noastre din cauza acestor 2 boli suferă din ce în ce mai multe persoane tinere.

Printre cele mai cunoscute simptome sunt durerile din capul pieptului, senzația de arsuri care este foarte puternică, balonarea, nevoia de a mânca sau din contra, senzația de stomac gol.

Aceste semne apar de obicei doar după ce mucoasa gastrică sau cea duodenală este inflamată pentru că enzimele gastrice și acidul sunt în cantități prea mari. Atunci când nu mâncăm la unele și aceleași ore, produse gătite într-un mod sănătos tindem să avem un program dezorganizat.

Dar aciditatea gastrică crește pentru că de cele mai multe ori sărim peste micul dejun și în același timp în timpul cinei mâncăm foarte multe feluri de mâncare, cât pentru 3 mese separate.

La fel de grav este și consumul alimentelor de tip fast food sau semi preparate. Trebuie să renunțăm la produsele dulci, dar și la cele cu prea multe condimente. Secrețiile gastrice mai au loc de asemenea și din cauza consumului exagerat de sucuri acidulate.

La fel de nocivă pentru sănătate este și cafeaua băută pe stomacul gol pentru că aceasta stimulează secreția de acid clorhidric. Dar pentru că stomacul nu are ce anume să digere, acesta pur și simplu crează senzația de arsuri. Și într-un final apare și ulcerul.

Aceleași simptome le vei obține dacă vei consuma ceai negru sau alcool fără să mănânci de dimineață.

Fumatul pe de altă parte, nu afectează numai plămânii ci și poate sta la baza apariției ulcerului. Dacă nu te vei opri din fumat, nu vei putea să îți vindeci nici ulcerațiile pe care le ai deja.

La fel de periculoase sunt și medicamentele menite să reducă din febră sau din dureri de cap. Aceste medicamente consumate periodic irită foarte puternic mucoasa stomacului.

Chiar dacă poate la prima vedere legătura nu este atât de vizibilă de ulcer sau de gastrită este responsabilă și igiena precare. Aceasta permite bacteriilor să ajungă în organism și să se răspândească în acel mediu.

Ba chiar mai mult, bacteriile pot să provoace chiar și cancer gastric, nu doar gastrită sau ulcer.

De asemenea bacteriile se transmit și prin nerespectarea regulei spălării mâinilor. Cu timpul, bacteriile din stomac ajung să moară acolo și să provoace leziuni care nu se mai tratează.

Un alt factor foarte important pentru apariției acestor 2 boli este și stresul. Acesta poate să încetinească procesul de digestie, din acest motiv alimentele rămân în stomac sau în intestine pentru mai mult timp decât este cazul.

Aceste secreții permit iritarea mucoasei, și în acest fel pot să apară atât ulcerul gastric cât și cel duodenal. Dar ca să eviți toate aceste situații foarte grave pentru sănătate poți să începi să îți organizezi viața alimentară și de asemenea să renunți la viciile pe care le ai.