Ești Sănătos

Beneficiile consumului de cacao

apa cacao

Cacao este în general unul dintre ingredientele pe care îl folosim mai ales atunci câng gătim produse alimentare dulci.

Dar aceasta are o mulțime de beneficia pentru sănătate, dacă este folosită și în alte feluri. Ea conține foarte mulți antioxidanți care în general protejează inima și o ajută să funcționeze mai bine.

Înainte, când încă nu se știau foarte multe despre cât de necesară ne este, cacao era folosită ca un fel de băutură, amestecată doar cu apă. Ciocolata neagră, unul dintre rezultatele foarte delicioase ale cacao, este în acest moment singurul produs dulce pe care specialiștii ni-l recomandă cu încredere.

Dar este foarte important să alegem doar variantele care conțin peste 70% de cacao. Trebuie să fim cumpătați atunci când consumăm ciocolată și pentru că ea are zahăruri și alte ingrediente care ne pot afecta de exemplu silueta.

În unele țări pudra de cacao este un aliment foarte des folosit. Tocmai pentru că este în primul rând foarte sănătos, dar și gustos. În Guatemala de exemplu, este foarte populară pudra de cacao amestecată cu apă simplă, fără zahăr sau fără lapte de niciun fel.

În schimb, ei folosesc ca alimente sumplimentare lichiorul mierea sau scorțișoara. Dacă vrei să testezi această bătură ai nevoie de 2 linguri de cacao și de apă rece, aproximativ o cană.

Și dacă vrei, poți să adaugi unul dintre ingredientele enumerate mai devreme.

Pune în primul rând pudra de cacao într-o cană, și orice aliment extra, doar dacă vrei. După aceea toarnă în ea și puțină apă rece. Amestecă foarte bine în așa fel încât la final să obții un fel de pastă mai densă, iar ingredientele amestecate să se dizolve complet.

Această băutură poate cu succes să înlocuiască cafeaua de dimineață. Dacă totuși ți-e mai dificil să renunți la cafeaua de dimineață, poți să bei cacao cu apă mai târziu, până în ora 14.

Dacă vrei, poți folosești pudra de roșcove, este la fel de bună ca și cacao, dar și la fel de benefică. O poți găsi foarte ușor la magazinele naturiste. Dar să nu uiți că în cacao găsim unele dintre cele mai puternice substanțe benefice pentru sănătate.

Ba chiar mai mult, după apă, cacao este cel mai bun dar al naturii. În cacao găsim sute de substanțe, aproximativ 700, mai ales antioxidanți.

În special antioxidanții, sunt foarte utili pentru viața mai lungă a plantelor, pentru că datorită acestor compuși plantele le protejează împotriva căldurii, a umidității și a altor factori care au un efect negative asupra lor.

Acesti compuși există chiar și în organismul uman și acolo au rolul de a preveni îmbătrânirea premature a organismului. Cât despre pulberea de cacao, ea este o sursă foarte bună de polifenoli, o altă serie de antioxidanți pe care îi găsim și în vinul roșu, în ceaiul verde.

Cele mai multe beneficii le au polifenolii pentru sistemul cardiovascular. Cacao este eficientă inclusiv în cantități mai mici. Important este să consumi cacao cât mai des, în diferite forme. Mai ales că aceasta oferă și un tonus și o energie foarte bună.