Ești Sănătos

Ceaiul de gutui – reface celulele ficatului și susține funcția stomacului

ceai gutui e1525414917724

Gutuiele sunt asemănătoare cu perele și cu merele pentru că fac parte din aceeași categorie de fructe.

Dar acestea sunt la fel de eficiente pentru sănătate. Astăzi îți vom prezenta beneficiile unui cea mai deosebit, din gutui, care reface celulele ficatului, susține funcțiile stomacului și pe cele ale pancreasului.

Acesta se face mai exact din frunzele de gutui și are o mulțime de proprietăți. Este foarte util în tratarea tusei, a diabetului sau s hipertensiunii arteriale.

Frunzele de gutui și-au demonstrate eficiența încă de pe vremea Antichității, când oamenii putea să trateze foarte multe boli diferite doar cu ajutorul lor. Acestea putea atât să trateze, cât mai ales să prevină anumite boli.

În zilele noastre cercetătorii studiază efectele pe care le au aceste fructe pentru a le scoate cât mai mult în evidență. Ele sunt atât de necesare, mai ales datorită acizilor organici pe care îi au în conținut, cum ar fi de exemplu acidul citric, acidul fumaric sau acidul malic.

Dar acești acizi nu sunt singurii car au proprietăți antioxidante și antiinflamatoare, proprietăți care nu s-au schimbat de-a lungul timpului. Infuzia acestui ceai special este foarte benefică inclusive pentru persoanele care suferă din cauza diabetului zaharat pentru că ea are puterea de a stabiliza nivelul zahărului din sânge.

Proporția potrivită este de 1 lingură de frunze de gutui uscate și tocate și o cană cu apă clocotită. După ce se va răci compoziția va fi nevoie doar să o treci printr-un filtru și să consume din ea în fiecare zi, de câte 3 ori.

O linguriță din aceste frunze și o ană cu apă fierbinte reprezintă remediul pentru tuse sau pentru astm. Este o soluție potrivită pentru adulți, inclusive în cele mai grave situații.

În frunzele de gutui există anumite substanțe care pot dilate vasele de sânge, de aceea sunt foarte necesare și persoanelor care suferă din cauza tensiunii foarte mari. Dacă vrei să rezolvi această problemă fără mari bătăi de cap poți să faci macerat din frunzele de gutui sau tinctură.

Poți scăpa de diaree sau de orice infecție care ți-a afectat sistemul gastrointestinal. Trebuie doar să combini 5 grame de frunze uscate cu 200 de mililitri de apă clocotită. Iar după aceea să ții soluția la o baie de aburi pentru 20 de minute.

După ce această soluție se va răci pur și simplu mai adaugă în ea apă fiarrtă separate și deja răcită pânî când vei obține din nou volumul initial.

Ia în fiecare zi câte 2 linguri de câte 3 ori pe zi. Și nu în ultimul rând poți să folosești frunzele de gutui în scopuri scosmetice, mai ales că vorbim despre un fruct cu o aromă foarte pătrunzătoare.

Infuzia de frunze de gutui este bună mai cu seamă pentru un păr puternic, mătăsos și fără mătreaț. Te vei bucura de o culoare mult mai intense dacă ai părul închis la culoare pentru că frunzele de gutui conțin substanțe care permit colorarea firului de păr.

Și nu uita, că atunci când începe sezonul gutuilor poți să ai și un miros frumos în toată casa datorită lor.