Ești Sănătos

Posibile simptome ale unei tumori cerebrale

simptome tumori cerebrale

De-a lungul anilor, a existat o creștere a cazurilor de tumori cerebrale. Numai în SUA, s-a estimat că peste 700.000 de persoane trăiesc cu o tumoare primară a creierului sau a sistemului nervos central. O tumoare cerebrală apare atunci când un țesut din creier sau din coloana vertebrală are o creștere anormală. Acest lucru împiedică funcțiile corecte ale creierului.

În mod normal, există patru tipuri de tumori:
1. Benigne – forma cea mai puțin agresivă a tumorii.
2. Tumorile primare – care încep în creier și se răspândesc în alte părți ale corpului.
3. Maligne – ele conțin celule canceroase și nu au limite clare.
4.Metastaze – provin din alte părți ale corpului și se răspândesc în creier.

În mod evident, o tumoare diagnosticată cât mai din timp, ar oferi un avantaj în abordarea tratamentului ei, dar, din păcate, majoritatea oamenilor nu știu despre simptomele tumorilor cerebrale.
Iată 15 simptome ale tumorilor cerebrale:

1.Durerile de cap Deși nu este specifică tumorilor cerebrale, aceasta servește ca semn timpuriu. Durerile de cap, care nu dispar cu remedii obișnuite și se agravează în timp, indică o tumoare. Cu toate acestea, cele mai multe dureri de cap nu au legătură cu tumorile.

2. Atacurile de apoplexie
Se estimează că aproape 60% dintre pacienții care sunt diagnosticați cu o tumoare se confruntă cu convulsii la un moment dat în viața lor. Unele simptome pot fi contracții musculare, convulsii, spasme.

3. Deficit senzorial
Pierderea simțurilor poate varia de la cel vizual la tactil. O persoană cu o tumoare poate simți o schimbare a percepției vizuale, auditive sau olfactive, fără a-și pierde cunoștința.

4. Pierderea abilităților motorii
Celulele tumorale pot afecta zonele creierului responsabile de funcțiile motorii cum ar fi echilibrul, coordonarea și mișcarea. Ar putea, de asemenea, să slăbească mușchii faciali.
5. Cheaguri de sânge
Dacă tumoarea s-a răspândit în organism, poate provoca cheaguri de sânge în interiorul creierului și în alte părți ale corpului. Un simptom comun al prezenței cheagului de sânge în creier este pierderea sensibilității pe o parte a feței, a brațului sau a piciorului.

6. Pierderea auzului
Pierderea auzului este cunoscută sub numele de Neurinom auditiv. Acesta este de obicei unul dintre primele semne ale unei tumori cerebrale. Unele simptome includ durere în ureche, furnicături și amorțeală, împreună cu o pierdere treptată a capacității auditive.

7. Tinitus
Tinitusul este senzația enervantă de a auzi un zumzet, ceva care-ți șuieră în urechi când nu există niciun sunet extern prezent. Tinitusul poate fi cauzat de răspândirea celulelor tumorale în canalul urechii.

8. Pierderea vederii.
Schimbările de vedere pot fi, de asemenea, legate de o tumoare pe creier. Pierderea unei părți a vederii, vederea încețoșată poate fi cauzată de o tumoare în lobul temporal, lobul occipital sau în trunchiul cerebral.
9. Oboseală
Tumora poate fi unul dintre motivele pentru care te poți simți obosit, deoarece creșterea tumorii implică distrugerea și reparația constantă a celulelor tumorale, care utilizează o mare parte a energiei organismului care poate fi folosită în mod normal pentru alte funcții.

10. Depresia
Într-unul dintre cazurile studiate, s-a constatat că motivul real al depresiei unei persoane a fost tumora cerebrală. După eliminarea tumorii, persoana a devenit normală, ceea ce înseamnă că depresia ar putea fi, de asemenea, un simptom al tumorii cerebrale.

11. Modificări comportamentale
O tumoare modifică ușor anatomia creierului și, în unele cazuri, se poate reflecta sub forma unor modificări comportamentale. De obicei, simptomele sunt pierderea ușoară a memoriei, schimbări de dispoziție sau izbucniri emoționale intense, dar toate depind de localizarea tumorii.

12. Disfuncție endocrină
Sistemul endocrin este compus din glande care secretă hormoni cum ar fi adrenalina, testosteronul în organism. O tumoare poate afecta sistemul endocrin, care perturbă secreția de hormoni și poate face pacientul să se simtă confuz, iritat, deprimat etc.

13. Afazia
Afazia înseamnă înrăutățirea limbajului, înțelegerea – audio și verbală. Părțile specifice ale creierului sunt responsabile pentru producerea și înțelegerea limbajului. De exemplu, lobul frontal este implicat în producția lingvistică, iar lobul temporal este implicat în înțelegerea limbajului. O tumoare în una din aceste regiuni vă poate afecta abilitățile de comunicare și de înțelegere.

14. Probleme legate de consumul alimentar
Problemele alimentare /de înghițire sunt de obicei însoțite de creșterea rapidă a tumorilor. Pe măsură ce tumorile progresează, problemele se pot înrăutăți. Unul dintre cele mai frecvente simptome este blocarea sau pătrunderea alimentelor în plămâni, în loc de stomac.

15. Alte simptome
Greața, vărsăturile, mișcările anormale ale ochilor, toate ar putea fi un indicator al unei tumori cerebrale.