Ești Sănătos

Lemnul Maicii Domnului – planta care poate elimina paraziții intestinali, trata afecțiunile stomacului și picioarelor obosite

lemnul maicii domnului tratamente planta

Lemnul Maicii Domnului – În tradiţia populară, plantele sunt considerate fiinţe vii, iar proprietăţile lor miraculoase au fost puse pe seama divinităţii. Unele dintre ele au nume de sfinţi, iar altele, cu efect tămăduitor, poartă numele Maicii Domnului, ocrotitoarea şi binefăcătoarea noastră.

Cunoscută şi folosită de secole, Lemnul Maicii Domnului este un leac de tradiţie pentru afecţiunile stomacului, dar şi în multe alte dezechilibre. Frunzele plantei sunt folosite în multe părţi ale lumii ca aromatizant pentru preparate culinare din peşte sau paste.

Uleiul de Lemnul Maicii Domnului este indicat în tratamentul herniei hiatale, al arsurilor gastrice, al gastritei, balonării, precum şi al durerilor de stomac. Tot pentru tratarea afecţiunilor digestive se foloseşte un ceai, preparat din şapte flori de plantă, la o cană cu apă.

Se lasă la infuzat 10-15 minute, se strecoară şi se beau două căni pe zi.

Serminţele plantei, măcinate şi administrate de două ori pe zi, câte un gram, ajută la eliminarea paraziţilor intestinali. O infuzie, preparată şi consumată în modul de mai sus, este de mare ajutor în amenoree – lipsa menstruaţiei, combate transpiraţia excesivă şi spasmele musculare.

Lemnul Maicii Domnului – Extern, planta poate fi utilizată pentru relaxarea şi dezumflarea picioarelor obosite

În doi litri de apă caldă, într-un lighean, se pun ramuri de Lemnul Maicii Domnului până la înălţimea de 20-25 de centimetri, apoi se zdibesc cu ajutorul unei linguri, iar în acest amestec se scufundă picioarele pentru 20 minute, apoi se scot şi se lasă să se usuce, nu se şterg.

Decoctul, preparat din 60 de grame de plantă, la un litru de apă (se fierbe timp de cinci minute la foc mic), este un excelent tonic pentru păr.

De asemenea, floarea Mâna Maicii Domnului este foarte benefică. Planta are proprietăţi antiinflamatoare uimitoare, o infuzie preparată din acestea poate ameliora durerile de cap, dar şi afecţiunile din sfera ORL, dacă ceaiul se foloseşte pentru gargară.

Caprifoiul sau Mâna-Maicii-Domnului, cum i se mai spune popular, este o plantă căţărătoare cu un parfum îmbătător. Florile tinere sunt albe, iar după câteva zile capătă o culoare galben-roşcat.

În tradiţia populară se vorbeşte despre planta care poartă numele Maicii Domnului ca una cu efecte tămăduitoare atât pentru bolile trupeşti, cât şi pentru cele sufleteşti. Cea mai cunoscută plantă din această categorie este şi mâna Maicii Domnului.

Preparatele din această plantă: pulberea, tinctura, oţetul, uleiul volatil, infuzia, vinul, au efecte antimicrobiene, antihipertensive şi antiinflamatoare, contribuind, în acelaşi timp, şi la scăderea nivelului de zahăr din sânge, calitate care o recomandă în terapia diabetului.

De asemenea, ajută şi la curăţarea sângelui, fiind utilizată destul de des şi în industria cosmetică datorită proprietăţilor sale in cicatrizarea rănilor care o recomandă tenurilor cu probleme.

Folosită sub formă de infuzii, decocturi sau cataplasme, planta ne fereşte de numeroase afecţiuni şi este leac pentru dureri. Florile se recoltează cu precădere primăvara sau la începutul verii când floarea este încă în stadiul de boboc.