Ești Sănătos

Efectele hreanului asupra sănătății

Fullscreen capture 792018 114602 PM

Despre hrean știm că este o rădăcinoasă cu o aroma foarte picantă. Se folosește în stare proaspătă în calitate de aliment, dar și ca medicament, sub formă de tincture sau sirop.

Și acest lucru nu se întâmplă degeaba pentru că el el are o conttribuție importantă pentru sănătate în general.

Spre exemplu, este bun pentru normalizarea tensiunii. Unele substanțe din conținutul hreanului au un impact pozitiv asupra circulației sângelui, mai ales în zonele periferice.

Dacă vei consuma hrean vei reuși să previi de asemenea și formarea cheagurilor de sânge. În plus, substanțele sulfurate fac ca vasele de sânge cerebrale să devină mai elastice.

Astfel, hreanul ne protejează împotriva unui infarct sau a unui atac cerebral. Printre altele tot hreanul poate calma tusea. El descongestionează întregul sistem respirator, lucru care îl face aproape de de neînlocuit în tratamentul astmului.

Rade niște hrean, amestecă-l cu zahăr, lasă acest amestec într-un loc călduros pentru jumătate de zi apoi consumă-l pentru crizele de tuse. O lingură mică este cantitatea suficientă. Nu trebuie să depășești o lună cu această cură zilnică.

De asemenea hreanul mai este considerat și un analgezic foarte eficient. De aceea este recomandat mai ales în cazul răcelilor sau chiar a gripei.

Imediat ce apar primele semne pune puțin hrean în salatele pe care le mănânci, sau în fripturi, sau chiar în formă proaspătă. Vei observa destul de repede cum nu mai ai nasul înfundat. Folosește hrean și pentru atunci când te doare capul.

În această situație foarte potrivite sunt compresele aplicate pe frunte. Hreanul mai este recomandat și pentru uzul intern.

Este benefic în așa fel mai ales persoanelor care suferă de gută sau de reumatism. Rade o linguriță de hrean și adaugă-l într-o cană cu lapte puțin încălzit. Bea acest amestec o dată pe zi, pe stomacul gol. Ai grijă să nu depășești tratamentul care trebuie să dureze 3 săptămâni.

Hreanul mai este bun și atunci când nu ai poftă de mâncare. Substanța care face ca hreanul să fi atât de picant va lucra și ca să crească secreția de suc gastric.

Trebuie să folsească hreanul mai ales personele anemice sau cele anorexice. Pentru ca efectele să se vadă repede și să dureze poți să mai amesteci pentru această situație miere cu hrean.

Așa, și gustul va fi puțin mai suportabil. Sub această formă hreanul se consumă de trei ori pe zi cu un sfert de oră înainte de fiecare masa principală.

Printre altele hreanul mai este indicat în în cazul problemelor cu memoria. Acest lucru are legătură în special cu faptul că hreanul conține complexul B al vitaminelor, care sunt foarte importante pentru un sistem nervos functional.

Hreanul mai este cunoscut și pentru că luptă împotriva reducerii nivelului de colesterol din sânge. Și nu în ultimul rând hreanul este bun și pentru întreținerea frumuseții, a pielii și a părului.

Indiferent pentru ce anume alegi să folosești hreanul o poți face și pentru că acesta se găsește în foarte multe locuri și nici nu este foarte costisitor din punct de vedere al prețului.