Ești Sănătos

Fetița de 3 ani nu înțelege că trebuie să spargă placa de lemn, așa că imită tot ce face instructoarea ei

judo kid

Fetița de 3 ani nu înțelege că trebuie să spargă placa de lemn, așa că imită tot ce face instructoarea ei

În timpul unei demonstrații de Taekwondo din Puerto Rico, o fetiță de trei ani are probleme atunci când încearcă să rupă în două o placă de lemn cu piciorul, dar ajunge să facă pe toată lumea din jurul ei și peste cincizeci de mii de oameni care au văzut-o pe Youtube să râdă cu gura până la urechi.

Micuța pur și simplu nu știe și nu înțelege ce are de făcut cu bucata de lemn din fața ei, așa că imită într-un mod ilar tot ce face instructoarea. Aceasta încearcă să-i arate, să-i indice, să-i demonstreze ce are de făcut, dar micuța pare că nu pricepe o iotă din mișcarea celebră.

După o perioadă, instructoarea îi arată cum trebuie să spargă placa cu piciorul, dar micuța nu se prinde decât mult mai târziu, spre amuzamentul și încântarea tuturor. Astfel de sporturi necesită multă disciplină și concentrare și trebuie să recunoaștem că fetița nu are parte de cel mai promițător început.

Chiar dacă are doar trei ani, pe fetiță o așteaptă un parcurs destul de greu înainte, ținând cont de disciplina și puterea necesară.

Taekwondo-ul este o artă marțială din Coreea, caracterizată prin lovituri puternice și înalte de picior, lovituri prin săritură și tehnici rapide de lovire. Acest sport a fost dezvoltat în timpul anilor 1940 și 1950 de către artiștii artelor marțiale cu experiență în karate, arte marțiale chinezești și arte marțiale tradiționale coreene indigene, ca Taekkyeon, Subak și Gwonbeop.

Începând cu 1945, la scurt timp după terminarea celui de-al doilea război mondial, s-au deschis, în Seoul, noi școli de practici ale artelor marțiale numite kwans.

Aceștia au fost deschide de artiști ai artelor marțiale care abeau experiență în mai multe stiluri, inclusic japoneze, chineze și coreene.

Termenul de Taekwondo se referă, de obicei, la artele marțiale practicate de kwans în timpul anilor de început, deși acest termen nu exista atunci și fiecare kwan practica un stil unic al acestui sport. În timpul acestei perioade, numele de Taekwondo a fost preluat de armata Coreei de Sud, ceea ce i-a crescut popularitatea printre scolile civile de arte marțiale.

După ce a văzut o demonstrație a acestor mișcări ale armatei în 1952, președintele Coreei de Sud Syngman Rhee a vrut ca aceste stiluri să fie combinate. Începând cu 1955, liderii kwan-urilor au început să discute posibilitatea de a crea un stil unic coreean. Numele folosit pentru a descrie acest stil unic era Tae Soo Do, cuvinte care se traduc a sări, mâini și disciplină.

Choi Hong Hi a fost cel care a dorit să folosească denumirea Tae Kwon Do, înlocuind cuvântul mână cu pumn, dar și cu denumirea artelor marțiale în chineză. Totuși, probleme politice ale vremii au încetinit transformarea acestui sport într-un stil unic.

Din anul 2000, Taekwondo este unul dintre cele două sporturi asiatice de arte marțiale (celălalt fiind judo) care este inclus în competiția Jocurilor Olimpice. A devenit un eveniment de demonstrație în timpul jocurilor din 1988 din Seoul, iar în 2000 a devenit un eveniment de medalii, în Sydney.