Ești Sănătos

De ce e bine să bei apă cu ghimbir in fiecare zi

Fullscreen capture 6282018 123114 PM

Ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile antiinflamatorii, însă el aduce mai multe beneficii organismului. Întărește sistemul imunitar, ajută la digestie și elimină toxinele din organism.

Cea mai bună variantă în care să te bucuri de proprietățile apei de ghimbir, este să o consumi pe stomacul gol. Astfel, te poți bucura de toate beneficiile ei.

Apa de ghimbir – Reţetă

Ingrediente:

– 1 litru de apă rădăcină de ghimbir (aproximativ 3 cm)

– 2 lămâi

– 4 linguri miere (opţional)

Apa de ghimbir – Mod de preparare

Tăiați o rădăcină proaspătă de ghimbir felii. Adăugați feliile de ghimbir în 1 l-1.5 l de apă și puneți la fiert. Când apa începe să fiarbă, dați focul mai încet și lăsați să fiarbă timp de 15 minute. Răciți amestecul după care strecurați-l.

Puteți bea apă cu ghimbir pe tot parcursul zilei. Pentru o detoxifiere completă a organismului, se recomandă sa beți 1 l pe zi, timp de cel puțin 6 luni.

O varianta mai eficienta care conserva mai bine unele proprietati ale ghimbirului dar necesita mai multa rabdare este sa taiati ghimbirul in felii subtiri si sa-l lasati peste noapte timp de 8 ore in frigider intr-un borcan cu 1-1.5 litri de apa plata.

Dezavantajul este ca in aceasta varianta bautura se conserva mai putin si trebuie bauta in aceeasi zi.
Un avantaj important este că puteți turna amestecul într-un termos consumându-l la servici oriunde ați merge.

1. Îmbunătățește circulația

Dacă bei apă de ghimbir pe stomacul gol, circulația ta se va îmbunătăți. Ghimbirul conține magneziu, potasiu și zinc, care ajută la reglarea inflamației și previne o circulație deficitară.

2. Ajută sistemul digestiv

Datorită fibrelor pe care le conține apa de ghimbir, vei scăpa de constipație și de problemele digestive.

3. Controlează retenția de lichide

Proprietățile antiinflamatorii și diuretice pe care le are apa de ghimbir te ajută, în mod natural, să controlezi retenția de apă din organism. Consumul regulat de apă de ghimbir îți oferă energia de care ai nevoie, pe tot parcursul zilei.

4. Întărește sistemul imunitar

Nutrienții pe care îi conține apa de ghimbir te ajută să ai o imunitate îmbunătățită. Astfel, bacteriile vor fi ținute departe de organismul tău.

Încearcă să te bucuri de beneficiile apei de ghimbir și schimbările nu vor întârzia să apară. O poți consuma dimineața, pe stomacul gol, sau în orice moment al zilei.

5. Favorizează arderea rapidă a grăsimilor

Ghimbirul are efect antiinflamator, îmbunătăţeşte funcţiile digestive, are efect termogenic, activează metabolismul şi combate greaţa.

Menţine senzaţia de saţietate pe o perioadă mai lungă de timp, ajutând la reglarea şi accelerarea tranzitului intestinal.

Uleiurile volatile pe care acesta le conţine favorizează arderea rapidă a grăsimilor, controlând senzaţia de foame, relaxând tranzitul intestinal şi stimulând metabolismul.

CONTRINDICATII IN UTILIZAREA GHIMBIRULUI:

Consumul ghimbirului este sigur din punctul de vedere al reactiilor adverse asupra organismului majoritaii oamenilor, insa foarte rar pot aparea efecte secundare atunci cand se foloseste fara discernamant sau se consuma in cantităţi mari, zilnic.

Ghimbirul nu ar trebui folosit de catre persoanele cu inflamaţii ale stomacului sau plamanilor.
In cazul femeilor insarcinate, se recomanda prudenta; se poate administra ghimbir, impotriva greturilor si ameţelilor, dar nu cantitati exagerate si pe termen lung.

Persoanele cu pietre la fiere trebuie sa se sfatuiasca cu medicul inainte de a recurge la un tratament cu ghimbir, deoarece ghimbirul este colagog.

Trebuie evitat consumul ghimbirului cu doua saptamani inainte de a suferi o intervenţie chirurgicala.

In probleme diabetice trebuie evitat consumul exagerat, intrucat scade glicemia si interactioneza cu medicatia prescrisa in cazul acestei afectiuni.

INTERACTIUNEA GHIMBIRULUI CU ALTE MEDICAMENTE:

Ghimbirul poate prelungi starea de somn, daca este luat impreuna cu barbituricele.

Consumul zilnic de ghimbir poate sa intervina in absorbţia fierului şi a vitaminelor liposolubile.
Ghimbirul sporeste puterea unor medicamente ca aspirina, clopidogrel (Plavix), ticlopidine (Ticlid), warfarin (Coumadin), fapt ce poate duce la apariţia unor hemoragii (stimulează circulaţia).

Ghimbirul scade glicemia, astfel tratamentul medicamentos pentru diabetici ar trebui ajustat in cazul consumului de pastile pe baza de ghimbir sau a ghimbirului ca atare.