Ești Sănătos

Sarea de bucătărie: 6 trucuri secrete de întrebuințare în gospodărie!

Primele informații despre extracția sării au apărut cu 4-5 mii de ani în urmă. Și până în prezent, sarea rămâne a fi o parte indispensabilă a vieții noastre de zi cu zi. Oamenii au inventat multe modalități de a folosi acest mineral valoros, și nu numai ca mâncare. De exemplu, folosind sarea de bucătărie, putem simplifica semnificativ procesul de curățenie. Despre aceasta discutăm în articolul de mai jos.

Noi am selectat cele mai eficiente metode de curățare.

6.ÎNDEPĂRTAȚI GRĂSIMILE ȘI MURDĂRIA DE PE VASELE DIN FONTĂ

Luați 1 pahar de sare și presărați-o pe suprafața cu grăsime a tigăii. Apoi, folosind un prosop de bucătărie, frecați bine locurile murdare, până se curăță. La sfârșit, spălați tigaia ca de obicei.

5.ÎNDEPĂRTAȚI PETELE ȘI MURDĂRIA VECHE DE PE TOCĂTORUL DIN LEMN

Presărați suprafața murdară din lemn cu sare gemă, apoi treceți deasupra cu ½ de lămâie. Lăsați lemnul să îmbibe amestecul obținut, după care spălați tocătorul sub jet de apă.

4.CURĂȚAȚI VAZA DE DEPUNERI

Sarea vă ajută să îndepărtați cu ușurință depunerile verzi de la flori. Pregătiți o soluție concentrată de sare și turnați-o în vază, agitați bine, apoi spălați vaza cu multă apă (și cu săpun).

3.CURĂȚAȚI ROSTURILE GRESIEI

Amestecați: ½ pahar de sare (mai bine gemă) cu 4l de apă caldă, apoi adăugați soluție de spălat vasele. Ștregeți toată suprafața cu aceast amestec, în special rosturile, pentru că anume acolo se adună cea mai multă murdărie.

2.ÎNDEPĂRTAȚI PETELE DE CEAI SAU CAFEA DE PE CĂNI

Luați: 1 lingură de sare și 1 lingură de oțet, amestecați-le și transferați compoziția în cana cu pete dificile rămase de la ceai sau cafea. Așteptați câteva ore, apoi spălați vasele ca de obicei.

1.ÎNLĂTURAȚI GUSTUL AMĂRUI AL CAFELEI

Pentru a dezvălui aroma cafelei și a-i înlătura gustul amar, amatorii de cafea recomandă să adăugați o priză de sare (mică de tot) în cafeaua deja pregătită. Cu siguranță aveți propriile metode de folosire a sării de bucătărie și vă invităm să le împărtășiți cu noi.