Ești Sănătos

4 locuri din casa unde se ascund bacteriile. Dezinfecteaza aceste locuri cu atentie

Chiar daca acordam o atentie sporita curateniei, exista cateva locuri in casa noastra pe care le trecem cu vederea, fara sa stim ca aici se ascund o multime de bacterii. Cercetatorii au realizat studii multiple si au descoperit ca exista 4 locuri pe care oamenii omit sa le curete si care sunt incarcate de bacterii. Astfel, riscul de imbolnavire este destul de ridicat, motiv pentru care specialistii ne sfatuiesc sa dezinfectam cu atentie aceste locuri.

Iata 4 locuri din casa unde se ascund bacteriile:

Chiuveta de la bucatarie. Chiar daca este un loc ce intra in permanenta in contact cu substantele de curatare, acesta este intesat de bacterii. Specialistii au prelevat probe si au descoperit ca din cauza impuritatilor si resturilor de mancare, chiuveta de la bucatarie permite dezvoltarea bacteriilor. Mai mult, testele sustin ca in acest loc pot exista mai multe bacterii chiar si decat in vasul de toaleta.

Telecomanda si tastatura. Telecomanda si tastatura sunt printre cele mai folosite obiecte, ceea ce face ca pe suprafata lor sa se stranga o multime de bacterii. Specialistii recomanda ca acestea sa fie dezinefectate periodic pentru a tine la distanta microbii.

Baia. Cada de la baie este un mediu care permite dezvoltarea bacteriilor, chiar daca aceasta este curatata frecvent. Atunci cand faci dus, pielea moarta si murdaria intra in contact cu acest spatiu, iar apa fierbinte favorizeaza acumularea de bacterii.

Balconul si terasa.

Praful este responsabil de raspandirea bacteriilor, ceea ce face necesara curatarea balconului sau a terasei o data pe saptamana.