Ești Sănătos

Cum să îți cureți colonul de toxine, să slăbești și să te însănătoșești

În timp ce urmezi o cură de detoxifiere a colonului, nu este indicat să pleci de acasă sau să faci prea multă mișcare. Încearcă să te odihnești în ziua respectivă, dar și în următoarea.

Colonul poate fi detoxifiat cu produse naturale care ajută la eliminarea reziduurilor nocive acumulate în acest organ. În articolul următor îți arătăm cum poți să-ți cureți colonul la tine acasă, pentru a-ți îmbunătăți sănătatea.

Ce trebuie să știi despre curățarea colonului?

Practicanții medicinei alternative consideră că este important să ne curățăm colonul la o anumită perioadă de timp, astfel încât să eliminăm:

Toxinele
Materiile fecale
Orice alte substanțe nocive care se acumulează în această porțiune a intestinului

Acestea pot duce la îmbolnăvire și pot provoca, în general, o stare proastă de sănătate.

Deși peristaltismul stimulează evacuarea conținutului din colon, s-ar putea ca acest proces să nu fie de ajuns. Atunci când ești constipat, de exemplu, colonul nu este golit în mod corespunzător, iar anumite substanțe rămân în interiorul său.

Din fericire, există metode naturale și eficiente ca să-ți cureți colonul, pentru a te putea bucura de o viață mai sănătoasă. Rolul remediilor pe care le poți folosi în acest scop este de a stimula mișcările peristaltice.

Este necesar să-ți cureți colonul de cel puțin două ori pe an. Astfel, te vei simți mai ușor și mai plin de energie. În plus, intestinele vor funcționa mult mai bine, absorbind mai mulți nutrienți și eliminând o cantitate mai mare de deșeuri.

Importanța dietei

În zilele noastre, dieta adoptată de cei mai mulți dintre noi conține numeroase ingrediente dăunătoare, aditivi și conservanți care se acumulează în corp, cu precădere în intestine, rinichi, ficat și colon.

Din acest motiv, detoxifierea este absolut esențială. Nu uita că rezultatele se văd cel mai bine abia după a treia cură de acest gen, dar și după prima vei observa o îmbunătățire considerabilă.

Atunci când te hotărăști să urmezi o cură de detoxifiere a colonului, trebuie să acorzi o atenție deosebită alimentației. Încearcă să eviți:

Evită produsele lactate

Alimentele care irită aparatul digestiv

Abuzul de surse de proteine

O dietă adecvată este una bogată în:

Legume

Fructe

Fibre

Nu uita să bei suficientă apă!

După încheierea curei, este necesar să refaci flora intestinală a colonului, întrucât majoritatea bacteriilor vor fi eliminate. Consumă iaurt simplu sau ia un supliment care conține culturi active sau drojdie.

Poți consuma și varză murată – aceasta conține glutamină, o substanță care accelerează regenerarea celulelor din sistemul digestiv.

O idee bună este să apelezi la masaje speciale care ajută la eliminarea toxinelor prin urină. Drenajul limfatic este cel mai recomandat.

Poți să practici și o rutină de exerciții numită „makaho”. Aceasta constă într-o serie de întinderi care ajută intestinul gros să funcționeze corespunzător.

Dacă urmezi cura de detoxifiere a colonului, trebuie să ai la dispoziție 1-2 zile libere, în care să poți sta acasă. Este cel mai bine să faci acest lucru în weekend. Încearcă să nu te miști prea mult și să nu ieși din casă.

Sucul care te ajută să-ți cureți colonul

Așa cum am spus anterior, colonul este o parte importantă a corpului, prin care se absorb nutrienții și vitaminele și se elimină reziduurile. Dacă în colon se află toxine, substanțe nocive și grăsimi, vei fi mai predispus:

Letargiei

Oboselii

Bolilor

Ca să-ți cureți colonul în mod natural, este indicat să consumi anumite sucuri și smoothie-uri preparate acasă:

Suc de aloe vera, castravete și mere verzi

Acest suc este foarte delicios și poate detoxifia colonul. Toate ingredientele sunt tonice și efectele lor nu te vor dezamăgi. Funcționarea sistemului digestiv va fi îmbunătățită, iar tu nu te vei mai simți atât de balonat!

Ingrediente

1 felie de ananas
1/2 castravete
1 măr mic (de preferință verde)
Gel de aloe vera
1 portocală

Instrucțiuni

Taie castravetele în jumătate și pune toate ingredientele în robotul de bucătărie.
Adaugă zeama de portocală și procesează.
Pentru a subția lichidul, poți adăuga și o cană de apă.
Bea acest suc de două ori pe zi, dimineața (pe stomacul gol) și seara, timp de șapte zile.