Ești Sănătos

7 Mituri despre Magneziu – la ce foloseste acest mineral? Cum ne afecteaza deficitul de magneziu?

Magneziul ajuta la functionarea nervilor si a muschilor, ajuta la metabolizarea grasimilor si a carbohidratilor si ajuta la mentinerea sanatatii oaselor si a inimii. Aceasta substanta minerala are foarte multe roluri si poate ca acesta este si motivul pentru care exista atat de multe mituri privind functiile pe care le indeplineste magneziul in corp.

Este foarte important sa clarificam orice conceptie gresita care exista in privinta magneziului. Aceasta substanta minerala este inconjurata de mai multe mistere si semne de intrebare si a venit timpul sa lamurim ce functii si roluri indeplineste magneziul in corpul uman.

Din fericire, prezentarea acestor 15 mituri despre magneziu pot sa ajute la clarificarea oricaror neintelegeri exista in privinta beneficiilor si pericolelor pe care le prezinta.

Deficitul de magneziu este des intalnit: deficitul de magneziu nu este atat de des intalnit in randul oamenilor sanatosi. Cu toate acestea, alcoolismul cronic, anumite afectiuni de sanatate si folosirea anumitor medicamente pot sa duca la aparitia unui deficit de magneziu. Conform Institutului National de Sanatate, deficitul de magneziu are legatura cu mai multi factori care promoveaza durerile de cap.

Magneziul poate sa vindece migrenele: Studiile efectuate de Academia Americana de Neurologie si de Societatea Americana pentru dureri de cap au aratat faptul ca suplimentele cu magneziu pot sa previna sau sa reduca simptomele migrenelor si a durerilor de cap, declarand ca acest tip de terapie “probabil ca este eficienta”.

Trebuie luat in considerare faptul ca nu exista dovezi care sa sugereze in mod clar faptul ca magneziul poate sa “vindece” migrenele.

Consumul ridicat de magneziu poate sa aiba rezultate toxice: magneziul in exces din alimente nu prezinta in mod obisnuit un risc pentru starea de sanatate; cu toate acestea, un consum prea ridicat de magneziu sub forma de suplimente poate sa fie foarte periculos.

Toxicitatea magneziului poate sa fie o adevarata amenintare pentru copii si adulti. Printre simptomele prezentate de supradozarea suplimentelor cu magneziu, se numara greata, voma, retentia urinara, slabiciunea musculara, dificultatea de a respira, bataile neregulate ale inimii si stopul cardiac.

Adultii mai in varsta nu au nevoie de suplimente cu magneziu: pe masura ce inaintam in varsta, corpul isi reduce rezervele de magneziu pe cont propriu. Oamenii mai in varsta sunt de asemenea mai predispusi sa sufere de boli cronice si pot sa ia medicamente care le afecteaza nivelele de magneziu din corp.

Un medic poate sa recomande utilizarea unor suplimente cu magneziu oamenilor mai in varsta care iau medicamente si/ sau sufera de o boala cronica.

Suplimentele cu magneziu pot sa trateze ADHD: din nefericire, nu exista nici o dovada concludenta care sa sugereze faptul ca suplimentele cu magneziu pot sa trateze simptomele prezentate de sindromul de hiperactivitate si de deficit de atentie (ADHD).

Un studiu citat in editia din februarie 2017 a Current Psychiatry Reports arata faptul ca suplimentele cu magneziu au “rezultate neconcludente si cel mult rezultate benefice marginale” in cazul simptomelor de ADHD.

Magneziul se gaseste doar in apa imbuteliata: magneziul se gaseste atat in apa de la robinet, cat si in apa imbuteliata vanduta la magazine. In mod interesant, nivelele de magneziu- si toate substantele minerale, de fapt- variaza foarte mult in apa imbuteliata si in apa de la robinet.

Conform unui studiu din anul 2001, publicat in Jurnalul de Medicina Interna, apa imbuteliata din America de Nord contine in general nivele mai mici de substante minerale, in timp ce apele imbuteliate din Europa contin nivele mai mari de substante minerale.

Aplicarea magneziului pe piele poate sa fie un lucru benefic: Nu exista nici o dovada stiintifica care sa sustina aceasta afirmatie; prin urmare, aceasta e un mit. In timp ce multi consumatori prezinta efectele benefice ale aplicarii trandermice de magneziu, nu exista nici o dovada care sa sustina efectele sale benefice.

Baile cu saruri de magneziu, mastile si sprayurile nu ar trebui sa fie folosite niciodata in locul unui supliment oral prescris de catre un medic.

Loading...