Ești Sănătos

Cum sa scapi de cosuri cu ajutorul metodelor naturale

Cine nu s-a confruntat cu problema neplăcută a coșurilor de pe față? Apar când ți-e lumea mai dragă, sunt inestetice și dureroase. Noi îți arătăm cum scapi de coșuri folosind metode naturale, de la bunica.

• Argila verde, amestecată cu puțină apă, se aplică pe coșuri, se lasă să se usuce și apoi se clătește. După aceea se aplică o felie de lămâie pe coș. • Bicarbonat de sodiu. Amestecă bicarbonat de sodiu cu puțină apă până se formează o pastă pe care o aplici direct pe coș.

• Drojdie de bere. Taie în 8 părți egale un cub de drojdie proaspătă și ține câte o bucățică în gură până se topește, din 4 în 4 ore, de 2 ori pe săptămână. • Loțiune cu sare. Îmbibă o bucată de cârpă din bumbac într-un amestec compus dintr-o lingură de sare și 120 ml apă și aplică pe coșuri de 2-3 ori pe zi.

Lasă soluția să acționeze o oră și apoi clătește.

• Napi. Coace un nap spălat la cuptor, până devine moale în interior. Curăță-i coaja, taie-l în două și presează-l ca și cum ai stoarce suc din el. Aplică sucul călduț pe coșuri. Această procedură se face dimineața și seara, cu ajutorul unui disc de bumbac îmbibat în suc.

Napul poate fi păstrat la frigider 2 zile. Eficiența lui este mai mare dacă se aplică călduț. Reîncălzește-l ușor la cuptor înainte de a extrage sucul.

• Roșie. Tamponeză coșurile cu o felie de roșie. Lasă să se usuce sucul. • Oțet de mere. Până se usucă și dispare coșul, aplică un disc de bumbac înmuiat în oțet de mere de câteva ori pe zi.

• Mască de argilă verde. Diluează puțină argilă verde cu apă minerală până se formează o cremă, apoi aplic-o în strat subțire pe față. Las-o să acționeze 10 minute, apoi clătește cu apă călduță. • Mască cu bicarbonat de sodiu.

Amestecă puțină pudră de bicarbonat de sodiu cu apă pentru a forma o pastă. Pune pasta pe un disc de bumbac și tapotează fața cu soluția, apoi masează delicat tenul timp de câteva secunde. Clătește.

• Mască cu făină. La fiecare 10 zile amestecă puțină făină cu apă călduță până se formează o pastă subțire pe care o aplici pe față.

Las-o să acționeze 10 minute și apoi clătește. • Loțiune de curățat cu portocale și cuișoare. Într-o caserolă pune ½ l de apă minerală plată și când clocotește adaugă coaja de la o portocală. Lasă la infuzat 10 minute.

Strecoară. Când s-a răcit, adaugă câteva cuișoare. Folosește infuzia pe post de loțiune demachiantă și șterge-ți fața cu ajutorul unui disc de bumbac îmbibat în această loțiune.

• Loțiune de curățat cu ceai și lămâie. Infuzează 2 linguri de ceai negru în 250 ml apă clocotită, timp de 20 de minute.

Lasă să se răcească. Strecoară. Adaugă în infuzie sucul unei jumătăți de lămâie. Agită.

• Oțet de cidru. Se poate folosi ca și loțiune de curățat. • Baie de aburi. Deși ia ceva timp, încearcă să faci seara, sau în weekend o baie de abur care este bună împotriva coșurilor.

Stai 4-5 minute cu capul sub un prosop deasupra unui bol cu apă foarte fierbinte. Apoi tamponează fața cu o batistă de hârtie umezită cu o loțiune tonică. Bine de știut O alimentație dezechilibrată sau prea grasă, țigaretele, constipația și stresul favorizează apariția coșurilor.

Tenul predispus la coșuri trebuie atent curățat, atât dimineața, cât și seara. Pentru curățire sunt potrivite discurile demachiante care se folosesc o singură dată, apoi se aruncă. Nu utiliza mănușa de toaletă sau prosopul, fiindcă coșurile se pot propaga.

Nu folosi săpun de față fiindcă îți poate irita pielea. Unii recomandă folosirea unui produs antibacterian pentru față, dar este recomandată o loțiune naturală făcută în casă.

Loading...