Ești Sănătos

Remedii eficiente pentru mătreață

Matreata remedii.
Un păr cu mătreață îți poate crea o stare proastă, dar și antipatia celor din jur. Dacă vrei să te simți perfect în pielea ta și să ai o podoabă capilară de invidiat, este cazul să urmezi următoarele remedii efeciente pentru mătreață.

După ce te-ai spălat pe cap, este indicat să-ți clătești părul cu o soluție formată din oțet de mere și puțină apă. De asemenea, pentru a scăpa de mătreață, poți utiliza și bicarbonatul de sodiu. O lingură de bicarbonat se combină cu două căni de apă. Te speli pe cap cu soluția, după care îți clătești părul cu apă călduță.

Uleiul de cocos are un efect excelent împotriva mătreții. Trebuie doar să îți masezi scalpul cu răbdare și să lași să acționeze timp de un sfert de oră. Apoi, te speli cu șampon dermatocosmetic, care să conțină suflat de seleniu.

Ca să alungi mătreaţa, poți folosi şi ulei de susan sau de cocos. Îţi masezi scalpul apăsând uşor, după care laşi să acţioneze 10-15 minute. Te speli cu şampon, ideal cu unul dermatocosmetic, contra mătreţii.

Mătreața cauze
Mătreaţa însoţită de mâncărimi şi zone înroşite ale scalpului poate fi o consecinţă a dermatitei seboreice. În aceste cazuri, este bine să mergi, urgent, la medicul dermatolog. Se recomandă un şampon antifungic.

Tratament și remedii naturiste pentru mătreață
Iaurtul este foarte eficient împotriva mătreții. Se masează scalpul cu iaurt, după care se lasă să acționeze aproximativ 20 de minute. Dacă vrei, poți combina iaurtul cu un ou sau cu sucul de lămâie. Ceaiul de cimbru face, la rândul lui, minuni, la fel ca și sarea de masă. Pune-ți sare prin păr, masează ușor scalpul, după care spală-te cu șampon.

Ceaiul de urzică este, de asemenea, recomandat. Își poți clăti părul după spălare. Poți încerca inclusiv cu sucul de mere, care se aplică pe scalp, iar după 15 minute se spală părul. Dacă ai o plantă aleo vera în casă, despică frunzulițele și utilizează sucul din interior pe scalp. Clătește părul după 30 minute.