Ești Sănătos

Remedii cu FRUNZE de DUD care fac minuni în răceală, diabet, obezitate, reumatism şi boli digestive

Previn şi tratează răceala Frunzele de dud combat cu succes simptomele virozelor – tuse, durere în gât, ochi roşii – grăbind vindecarea. Ceaiul poate inhiba dezvoltarea unor bacterii precum streptococii, care sunt responsabili, printre altele, de durerile în gât. Acest remediu poate fi administrat atât preventiv, cât şi ca metodă de tratament.

♣ Se adaugă 2 linguri de frunze uscate de dud negru la 250 ml. apă. Se pune totul la fiert timp de 5 minute, după care se îndepărtează de pe foc şi se filtrează. Se consumă de 3 ori pe zi, până la ameliorare. Scad colesterolul ‘’rău’’ Cura cu ceai din frunze de dud aduce beneficii în ceea ce priveşte scăderea colesterolului ‘’rău’’, informează un studiu recent. Medicina naturistă recomandă remediul persoanelor predispuse sau diagnosticate cu sindrom metabolic – care are drept caracteristici dislipidemia, tensiunea crescută, obezitatea abdominală şi rezistenţa la insulină. Cura este benefică şi pentru persoanele care se luptă cu kilogramele în plus.

♣ Se adaugă 1-2 linguriţe de frunze uscate de dud la 300 ml. apă clocotită. Se acoperă vasul şi se lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi se filtrează. Se administrează câte 2 căni pe zi, timp de 21 de zile. Tratează poliartrita reumatoidă Băile fierbinţi cu decoct din frunze şi fructe uscate de dud alb sau negru sunt benefice în caz de deformare a articulaţiilor şi mobilitate redusă, produse de poliartrită reumatoidă.

♣ Într-un litru de apă se adaugă 20 de linguri de frunze de dud alb sau negru, se pune totul la fiert timp de 10-15 minute, la foc mic, apoi se strecoară. În momentul în care apa se răceşte la 40 de grade, se fac băi la mâini sau picioare, timp de 15 minute. Tratamentul durează 3 săptămâni, iar după o pauză de 20 de zile, procedura se repetă. Frunzele de dud au efecte antioxidante Previn şi combat diabetul zaharat Frunzele de dud alb se numără printre remediile “minune” în ceea ce priveşte menţinerea nivelului glicemiei în limite normale. Ele conţin compuşi cu acţiune hipoglicemiantă tratând diabetul şi prevenind instalarea lui, în cazul persoanelor cu glicemia ridicată. Dudul alb îmbunătăţeşte metabolismul glucidic şi promovează secreţia de insulină de către pancreas.

♣ Se prepară un amestec în cantităţi egale din frunze uscate de dud şi frunze de afin, care se macină fin, până la obţinerea unei pulberi. Din acest amestec se iau câte 4 linguriţe, în cure de 3-6 săptămâni. Tratează bolile digestive În tratamentul bolilor digestive, este recomandată infuzia din flori de salcâm şi frunze de dud bogate în carbonat de calciu, cu efecte alcalinizante şi de reducere a hiperacidităţii gastrice.

♣ Se prepară un amestec în părţi egale din flori de salcâm şi frunze dud. Din acest amestec se ia o linguriţă, care se adaugă în 250 ml. apă clocotită. Vasul se acoperă şi se lasă la infuzat timp de 15 minute, apoi se filtrează. Se consumă 2 ceaiuri pe zi, după mesele principale, timp de câteva săptămâni. Detoxifică organismul Frunzele de dud au aceleaşi efecte antioxidante şi antiȋmbătrânire pe care le are şi ginsengul.

♣ Pentru detoxifierea organismului, se consumă 2 căni cu ceai din flori de salcâm şi frunze de dud (reţeta prezentată anterior), zilnic, timp de 2 săptămâni.

Loading...