Ești Sănătos

Remedii excepționale cu coji de ceapă

Studiile recente realizate în Marea Britanie au demonstrat proprietățile uimitoare ale cojilor de ceapă, transformându-le, astfel, într-un prețios aliment-medicament. Proprietățile cojilor de ceapă

♣ Deși aparent inutile la o primă vedere, cojile de ceapă sunt utilizate ca aditivi în industria alimentară, dar și în industria farmaceutică, ca bază în obținerea medicamentelor.

♣ Substanțele biologice active din cojile de ceapă prezintă proprietăți medicinale excepționale. Prin urmare, în foile de ceapă găsim flavonoide, glicozide, quercetin, calciu, potasiu, cupru, mangan, fier, magneziu, aluminiu, plumb, nichel și crom, toate vitale bunei funcționări ai organismului.

♣ Medicina tradițională recomandă foile de ceapă pentru proprietățile diuretice, antimicrobiene, expectorante, antibacteriene, antioxidante, laxative, antiinflamatorii și antispastice. Cum păstrați cojile uscate de ceapă Colectați cojile de ceapă într-un săculeț de pânză și păstrați-le într-un loc uscat, ferit de umiditate și lumină puternică. Foițele pot fi depozitate chiar și doi ani, fără a se deteriora în vreun fel.

Preparate tradiționale din coji de ceapă

Infuzie pentru tuse cronică

Adăugați 2 linguri de coji de ceapă la 1 litru de apă și fierbeți la foc mic, până când amestecul scade la jumătate. Strecurați infuzia și lăsați să se răcească, după care amestecați cu miere și serviți încet, cu înghiţituri mici, repetând procedeul de trei ori pe zi. Inhalații cu abur de coji de ceapă Sunt recomandate în tratamentul răcelii și congestiei nazale.

Adăugați 4 linguri de coji de ceapă într-un vas încăpător și turnați apă clocotită peste acestea. Inspirați, acoperit/ă cu un prosop, aburul, timp de 5 minute. Coji de Ceapa Extract de coji de ceapă Este indicat persoanelor care suferă de afecțiuni ale rinichilor și vezicii urinare. Adăugați 3 linguri de coji de ceapă mărunțite la 500 ml apă clocotită, și lăsați la infuzat timp de o jumătate de oră. Strecurați și serviți câte 100 ml de 2 ori pe zi. Macerat din coji de ceapă în tratamentul aterosclerozei La 200 ml alcool adăugați 2 linguri de coji de ceapă, lăsând la macerat compoziția timp de 7 zile. Strecurați și păstrați maceratul în sticluţe de culoare închisă, într-un loc răcoros, ferit de umiditate. Administrați câte 15-20 de picături zilnic și o linguriță de ulei de floarea-soarelui.

Picăturile de macerat din coji de ceapă le veți servi întotdeauna cu jumătate de oră înaintea mesei, de 3 ori pe zi, timp de o săptămână. După o pauză de o săptămână, reluați tratamentul. Supă de coji de ceapă Preparatul ajută la calmarea crampelor de la nivelul picioarelor, iar servit înainte de culcare, vă oferă un somn liniștit. La o cană de apă clocotită, adăugați o lingură mai mică de coji de ceapă. Fierbeți, strecurați și serviți cu înghițituri mici. Tinctură din coji de ceapă Este indicată în tratamentul bolilor fungice de la nivelul unghiilor și poate fi preparată astfel: într-un recipient (borcan) de sticlă, turnați 500 ml alcool, adăugând 9 linguri de coji de ceapă. După ce ați lăsat la macerat compoziția timp de 20 de minute, strecurați și depozitați într-o sticlă de culoare închisă. Decoct din coji de ceapă Indicat în tratamentul cistitei și altor infecții urinare.

Adăugați 3 lingurițe de coji de ceapă opărite în două pahare cu apă clocotită și serviți câte o lingură de decoct de 4 ori pe zi.