Ești Sănătos

Beneficiile rosiilor pentru sanatate: La asta nu te gândisei până acum

Sigur ai auzit teoria conform careia teflonul este daunator pentru sanatate. Dar cat adevar sa fie in aceasta afirmatie? E periculos sa prepari mancare in tigaia aia buna, in care nimic nu se lipeste?

Pentru a intelege mai clar impactul folosirii teflonului in mod frecvent, e musai sa intelegem mai exact ce este teflonul.
Substanta denumita generic teflon este un polimer cu o aplicabilitate foarte mare in diferite domenii, nu doar in bucatarie. A fost descoperit accidental in 1938, in incercarea de a dezvolta un lichid de refrigerare non-toxic.

Este sanatos sa gatesti in vase teflonate?
In principiu da, gatirea in vase de teflon nu este daunatoare. Exista insa o situatie in care teflonul devine periculos pentru sanatate.
Cat timp gatesti alimentele la temperaturi mai mici de 260 grade celsius, teflonul este stabil. Daca insa lasi o tigaie goala pe foc, aceasta se va incinge usor peste temperatura limita si va incepe sa fumege. Din acel moment, teflonul se degradeaza, iar fumul emanat poate fi periculos pentru sanatate, mai ales in spatii prost ventilate.

Ce se intampla daca mananci teflon
Cu timpul, chiar si cea mai calitativa tigaie se va degrada, mai ales daca obisnuiesti sa folosesti ustensile metalice cand gatesti in ea. Asadar, posibil sa observi ca se desprind bucati mici din invelisul de teflon, iar vasul isi pierde din proprietatile

Loading...