Ești Sănătos

Licoare aromată cu lămâie şi rozmarin – stimulează SISTEMUL IMUNITAR, ’’spală’’ TOXINELE şi îmbunătăţeşte DIGESTIA

Oboseala cronică, durerile de cap şi indigestia sunt, în prezent, principalele efecte negative ale stilului de viaţă modern, dezorganizat. Alimentaţia nesănătoasă, stresul şi stilul de viaţă dezordonat afectează semnificativ starea generală de sănătate: anxietate, insomnii, iritabilităţi, boli cardiovasculare, migrene, membre amorţite, oboseală constantă.

Un remediu ideal pentru îmbunătăţirea stării de sănătate, excelent pentru cei cu o viaţă dezordonată şi un stil alimentar nesănătos, este cel obţinut doar din ingredient naturale, nelipsite din majoritatea locuinţelor. Licoare aromată cu lămâie şi rozmarin – Rețetă Ingrediente 3 crenguţe de rozmarin proaspăt 3 lămâi 250 gr. miere de albine 1 litru de apă plată Mod de preparare • Spălaţi lămâile foarte bine.

 

• Dacă acestea au fost achiziționate din magazine, supermarket, etc, şi tratate cu substanţe chimice, este important să fie introduse într-un vas cu apă în care au fost dizolvate o linguriţă de sare şi  linguriţă de bicarbonat de sodiu. Lămâile se lasă în această apă timp de câteva ore, după care se clătesc bine. Astfel, eventualele pesticide prezente pe coajă vor fi îndepărtate. • În continuare, lămâile se taie cu tot cu coajă şi se adaugă în apă (1 litru). Adăugaţi crenguţele de rozmarin şi lăsaţi amestecul să ajungă în punctul de fierbere. Din acest moment, licoarea se lasă pe foc mic, până când conţinutul scade la jumătate. • După ce lichidul s-a răcit, se adaugă mierea de albine şi se amestecă bine, până la dizolvarea sa completă. Băutura se păstrează într-un borcan de sticlă. Administrare Remediul astfel obţinut se consumă zilnic – primul pahar dimineaţa, pe stomacul gol preferabil  – fără restricţie de timp. Imunitatea, stimulata in mod natural Rozmarinul stimulează digestia şi ȋmbunătățeste circulaţia Principalele substanţe active prezente în frunze sunt uleiurile eterice, care conţin în special cineol, borneol şi camfor, precum şi tananţi.

 

Pe lângă acestea, în frunzele rozmarinului se mai găsesc flavonoide libere şi glexozidate, triterpene şi steroizi. Astfel spus, se consideră că rozmarinul activează circulaţia sângelui, înviorează mintea, stimulează digestia (stimulează secreţia sucurilor digestive), reglează tensiunea, inclusiv cea intracraniană, reducând durerile de cap.

În cazul persoanelor cu un stil de viaţă dezordonat, celor care depun activităţi fizice sau intelectuale intense,  rozmarinul ȋmbunătăţeşte semnificativ circulaţia, fiind astfel util în durerile musculare sau pentru stimularea circulaţiei cerebrale. Lămâile, imunostimulatoare Antivirale, antibacteriene şi imunostimulatoare, lămâile conţin acid citric, calciu, magneziu, vitamina C, bioflavonoide şi pectine, care întăresc imunitatea şi luptă împotriva infecţiilor. Au efect de calmare, ajută la îndepărtarea oboselii, agitaţiei, ameţelii, nervozităţii şi tensiunii. De asemenea, lămâile au un efect alcalin deosebit de puternic, fiind astfel un agent natural împotriva excesului de aciditate – responsabil de multe boli, printre care şi reumatismul. În plus, acestea stimulează producerea în stomac a a acidului gastric şi implicit, activitatea muşchilor stomacului. Mierea relaxează şi elimină toxinele din corp

 

Anumite vitamine, minerale şi enzime conţinute de miere favorizează secreţia de serotonină şi melatonină – doi neurotransmiţători care induc o stare de calm şi de relaxare profundă, ce favorizează o regenerare nervoasă şi psihică completă. Conţine substanţe (minerale, vitamine, enzime)uşor de asimilat de către organism, fiind un puternic antiinfecțios natural, care acţionează asupra principalelor sisteme din corp, de la tubul digestiv şi căile respiratorii, până la nivelul pielii şi al mucoaselor. Stimulează puternic digestia şi metabolismul, favorizează tranzitul intestinal şi ajută la eliminarea rapidă a toxinelor din organism.

Loading...