Ești Sănătos

LEMNUL – DULCE vindecă rapid HEMOROIZII și previne apariția altora noi

Boala hemoroidală este o afecțiune des întâlnită, de care suferă ‘’în tăcere’’ o mare masă a populației.

Hemoroizii sunt componente anatomice normale ale organismului uman. Din punct de vedere mecanic, se poate observa apariția bolii hemoroidale după un efort susținut, datorită presiunii intra-abdominale. Boala hemoroidală apare la: pacienții constipați fumătorii care tușesc mult persoanele care exercită munci fizice epuizante sportivii de performanță persoanele sedentare șoferi funcționari care stau în șezut mai mult de 6-8 ore, zilnic, etc. Hemoroizii se mai întâlnesc și în prezența unor boli intestinale sau ano-rectale care influențează circulația locală, favorizând apariția dlatațiilor venoase.

Hipertensiunea arterială sau ciroza hepatică pot genera apariția bolii hemoroidale, acestea influențând în mod direct circulația sanguină. Lemnul-dulce vindecă hemoroizii Rădăcina de lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra) are efect antiinflamator și ușor laxativ (studii în curs de desfășurare iau în calcul o posibilă acțiune a acestuia asupra peretelui venos). Se administrează câte 5-8 g pe zi, pe stomacul gol, în cure de 3-4 săptămâni. Pulberea se ține sub limbă vreme de câteva minute, după care se înghite cu apă.

— Profesorul Constantin Pârvu, cunoscutul biolog și fitoterapeut, afirmă că o specie de lemn-dulce, Glycyrrhiza echinata, administrată ca pulbere, 6-10 g pe zi, determina diminuarea extraordinară în volum a hemoroizilor și elimină rapid inflamația, făcând să dispară hemoroizii în câteva săptămâni și prevenind apariția altora noi. Băi de șezut cu mărul – lupului (Aristolochia clematitis)

Au efect cicatrizant puternic, oprind sângerările, și reduc inflamația. Tratamentul previne inflamarea hemoroizilor și favorizează diminuarea volumului acestora. Se pun într-un litru de apă 4 lingurițe de plantă mărunțită, lăsându-se la macerat 4-5 ore, după care se filtrează. Planta rămasă după filtrare se fierbe timp de 1 minut în încă 1 litru de apă, după care se răcește și se strecoară, amestecându-se cu maceratul la rece obținut inițial. Se fac băi calde de șezut, cu o durată de minimum 20 de minute. Se face o cură de șapte băi.

Precauții, contraindicații la tratamentul cu lemn – dulce O cură nu trebuie să dureze mai mult de 4, maximum 6 săptămâni, urmate de 2-3 săptămâni de pauză. Administrarea plantei diminuează efectele adverse ale administrării steroizilor (cortizon, prednison, etc.) și le potențează efectele terapeutice. Administrarea de lemn – dulce este contraindicată în cazurile de hipertensiune gravă, sarcină, boli tumorale în faze foarte avansate, hipotiroidie pronunțată, ciroză avansată.

Lemnul – dulce este contraindicat celor care fac tratamente cu medicamente care conțin digoxină. Persoanele cu probleme cardiace vor lua și suplimente nutriționale pe bază de potasiu, întrucât nivelul acestuia scade la administrarea acestei plante.

Loading...