Ești Sănătos

DE CE SĂ NU APELEZI LA DIETE DRASTICE DE SLĂBIRE?

Ştiu ai tendinţa de a trişa pentru a avea într-un timp cât mai scurt rezultate fantastice atunci când vine vorba despre silueta ta. Din păcate îţi dau o veste proastă. Când vine vorba de diete şi cure de slăbire graba chiar strică treaba.

M-am gândit să îţi arăt pe scurt ce neajunsuri ai dacă te ţii de aceste cure de slăbire rapide şi nesănătoase.
Sunt sigură că vei spune că tu cunoşti pe cineva care a ţinut o dietă fantastică şi rezultatele au apărut în câteva zile. Şi mai sunt sigură că în grupul tău de preieteni sigur există acea persoană care încearcă multe diete şi are rezultate. Dar acele rezultate sunt pe moment şi atunci când îşi iau revanşa crede-mă că nu ai dori să fii în locul persoanei în cauză. S-a constatat ştiinţific că atunci când doreşti să slăbeşti sănătos şi să nu te mai îngraşi cu mai multe kilograme tot ce trebuie să faci este să îţi modifici stilul de viaţă şi rezultatele în timp vor apărea. Nu degeaba se spune grăbeşte-te încet!

Trebuie să ştii că atunci când pierzi rapid kilograme şi tot la fel le recâştigi organismul tău suferă şi apare efectul yo-yo. În acel moment, după cum arată toate studiile, pot apărea efecte secundare notabile la nivel psihic, la nivel de profil lipidic, tensiune arterială şi la nivel cardiac.
Dacă ai tendinţa să negi în continuare efectul negativ al dietelor drastice şi cu rezultate rapide dar de scurtă durată în ceea ce priveşte rezultatele doresc să te informez că îţi dai peste cap metabolismul şi organismul tău de fiecare dată va slăbi tot mai greu, ajungând la un punct când oricât de corect ai mânca şi chiar dacă ţi-ai modifica stilul de viaţă nu mai ai nici un fel de rezultat.

Am constatat de asemenea că lumea are tendinţa de a renunţa atunci când vine vorba de diete drastice , la carbohidraţi, sau la grăsimi sau la proteine. Trebuie să ştii că nici una din variantele de mai sus nu este corectă pentru organismul tău.

Trebuie să consulţi un specialist ( Medic specialist în Diabet Zaharat, Nutriţie şi Boli Metabolice) pentru a te învăţa cum să mănânci corect şi mai ales cum să faci combinaţiile alimentare corecte.

De asemenea îţi recomand să nu crezi în diete minune, în pastile minune, în sucuri, detoxifieri sau orice lucru care apare în media şi pe piaţă ca fiind soluţia la problemele tale.
Soluţia la problemele tale nu este acolo ci o vei găsi atunci când te vei înarma cu multă răbdare şi îţi vei modifica complet stilul de viaţă.

Loading...