Ești Sănătos

Doctorii ascund adevărul! Uite cum poți să scapi de varice ușor, la tine acasă!

Dincolo de motivele de ordin estetic, varicele reprezintă o problemă care nu trebuie ignorată, deoarece, în timp, ele pot pune sănătatea în pericol. Iată ce metode de tratament există.

Atunci când venele superficiale de la nivelul picioarelor suferă dilatări permanente, apar varicele. Dilataţiile se formează atunci când sângele stagnează în vene, întrucât nu poate fi drenat corespunzător. Acest lucru este favorizat de faptul că valvele unidirecţionale cu care este prevăzut sistemul venos se defectează şi, prin urmare, refluxul sângelui nu mai poate fi împiedicat. În fazele de început ale bolii, venele la risc încep să se umfle, devin tot mai proeminente, capătă o culoare vineţie. Aceste modificări se traduc printr-o serie de simptome, precum: senzaţie de greutate în picioare, fierbinţeală şi durere, umflarea gambelor etc.

Principalii factori favorizanţi ai varicelor sunt factorul genetic (persoana în cauză moşteneşte un ţesut mai puţin elastic în interiorul venelor superficiale), statul prelungit în picioare şi sarcinile multiple. În ultimii ani însă, acestor factori li s-a adăugat şi obezitatea. Persoanele cu exces ponderal prezintă riscul formării unui cheag de sânge, care se poate deplasa sau poate perturba circulaţia, producând accidente vasculare. Pentru a evita astfel de situaţii, se recomandă „repararea” venelor afectate. În prezent, există terapii care nu sunt traumatizante şi sunt urmate de o convalescenţă scurtă. Scleroterapia ghidată ultrasonic, preferată În prezent, una dintre cele mai bune metode de tratament este scleroterapia ghidată ultrasonic (UGS). Această terapie prezintă avantajul că se realizează fără anestezie, este minim invazivă, iar persoana în cauză îşi poate relua activitatea în aceeaşi zi. Procedura constă în injectarea sub control ecografic a unei substanţe sclerozante sub formă de spumă la intersecţia venei afectate cu cea femurală. Substanţa sclerozantă acţionează cel mult cinci săptămâni, timp în care bolnavul îşi poate desfăşura activităţile obişnuite.

Totuşi, pentru a grăbi vindecarea, se recomandă ca, în primele săptămâni, să se evite efortul fizic. Preţul unei şedinţe de tratament este de circa 500 de euro la un picior. În general, problema se remediază în cel mult trei şedinţe. Ba, mai mult, potrivit medicilor, la o treime din bolnavi este suficientă o singură injectare.

Laserul, risc minim de recidivă

Atunci când venele superficiale de la nivelul picioarelor suferă dilatări permanente, apar varicele

Alte metode eficiente de tratament şi, în acelaşi timp, minim invazive sunt laserul şi radiofrecvenţa. Acest tip de intervenţii se desfăşoară sub anestezie locală. Ulterior, printr-o puncţie venoasă, în venă se introduce o sondă specială care, sub control ecografic, este împinsă până la segmentul venos care trebuie închis. De acolo, sonda va fi retrasă uşor prin venă. Simultan, prin acţiunea radiofrecvenţei sau a laserului din vârful sondei, vena afectată va fi distrusă din interior. De asemenea, de puţin timp, radiofrecvenţa a fost înlocuită cu vaporii fierbinţi. Ciorapii elastici, o metodă la îndemână Persoanele care nu-şi pot permite tratamente scumpe pentru varice pot opta pentru tehnica ciorapilor suprapuşi. În ultimul timp, aceşti ciorapi au suferit îmbunătăţiri ale structurii fibrelor şi, prin urmare, presiunea care se exercită asupra zonei afectate este mai mare. Ciorapii trebuie purtaţi numai la recomandarea medicilor. Această formă de terapie dă rezultate bune şi în ulcerul venos de gambă sau în tromboza venoasă.

Remedii naturiste

Cum scapi de varice?
Exită un tratament naturist care are efecte uluitoare și vindecă varicele în mod eficient. Iată cât de ușor se prepară.Ingrediente:

 • 3 linguri de gel de aloe vera;
  jumătate de ceaşcă de oţet de mere;
  jumătate de ceaşcă de morcovi tăiaţi foarte mărunt sau dați pe răzătoare.

Mod de preparare:
Amestecă bine toate ingredientele într-un blender, până când vei obține o pastă omogenă. Poți dubla cantitățile, în funcție de mărimea zonelor afectate.

Mod de utilizare:
Aplică paste pe piele, pe zonele afectate de varice, iar dacă este necesar fixeaz-o cu un bandaj. Lasă amestecul să acționeze timp de 30 de minute, după care clătește bine cu apă călduță. Este bine să ții picioarele cât mai ridicate, după ce ai aplicat această pastă. Repetă tratamentul în fiecare zi, până când varicele dispar complet. Primele rezulate vizibile le vei observa după aproximativ două săptămâni.

Ingredientele din care este preparat acest tratament au o mulțime de beneficii. Morcovii conţin antioxidanţi folosiţi în multe produse de îngrijire a pielii, potrivit sanatate.bzi.ro. Oţetul de mere acţionează ca un anticoagulant pentru a subţia sângele şi a preveni cheagurile, iar gelul de aloe vera este benefic în cazul multor afecţiuni, inclusiv inflamatiile și arsurile pielii.

 • Ingrediente necesare:
  3 linguri de gel de aloe vera
  jumatate de ceasca de otet de mere
  jumatate de ceasca de morcovi taiati foarte marunt.

Metoda de preparare:
Pune ingredientele intr-un blender si omogenizeaza-le pana devin o pasta. In functie de marimea zonei afectate, ar putea fi nevoie sa dublezi cantitatile.

Modul de utilizare:
Aplica pasta obtinuta pe piele si, daca este necesar, fixeaz-o cu un bandaj. Las-o sa actioneze jumatate de ora, apoi clateste bine cu apa calduta. Pentru cele mai bune rezultate, tine picioarele cat mai ridicate dupa ce ai aplicat pasta. Repeta acest tratament in fiecare zi, pana cand varicele dispar in totalitate. In mod normal, rezultatele ar trebui sa fie vizibile in aproximativ doua saptamani. Secretul consta in proprietatile pe care le contin ingredientele. De exemplu, morcovii contin antioxidanti folositi in multe produse de ingrijire a pielii. In plus, otetul de mere actioneaza ca anticoagulant pentru a subtia sangele si a preveni cheagurile. Nu in ultimul rand, gelul de aloe vera este benefic in cazul multor afectiuni, inclusiv inflamatiile pielii.

 

 • Uleiul de măsline extravirgin. Înainte de a folosi tratamentul, se recomandă exfolierea pielii, pentru un efect mai rapid. Puneți câteva linguri de ulei într-un vas, pe care îl încălziți la cuptorul cu microunde, timp de aproximativ un minut. Când s-a încălzit, se scoate din cuptor și se aplică pe zonele afectate, masând ușor cu mișcări circulare.
  Se procedează zilnic așa, iar fluxul de sânge va fi îmbunătățit rapid. De asemenea, după câteva utilizări, venele varicoase vor fi diminuate vizibil.
Loading...