Ești Sănătos

Poţiunea care vindecă FICATUL şi BILA

Ficatul, numit şi ‘’laboratorul organismului’’, este cel mai mare organ din corpul uman şi are peste 500 de funcţii. Unele dintre acestea sunt atât de complexe, încât fără ficat nu se poate trăi, şi nu există un aparat sau sistem care să poate înlocui toate funcţiile ficatului. Ficatul este principalul organ responsabil pentru expulzarea şi descompunerea toxinelor care intră în organism. Producţia ficatului se numeşte bilă (fiere) Ficatul produce bilă, un agent de detoxifiere metabolic, indispensabil în descompunerea grăsimilor din alimente. De buna funcţionare a ficatului depinde sănătatea ochilor, inimii, creierului, gonadelor, articulaţiilor şi rinichilor.

Alimentele procesate intoxică ficatul

Alimentaţia modernă bogată în produse procesate şi cu aditivi este vinovată, în mare parte, pentru toxinele ce se adună în ficat. Când ficatul este afectat de toxine, atunci se produce o afectare a funcţiei generale a organismului şi un stres metabolic asupra individului. Astfel spus, fără o detoxifiere reală, măcar de câteva ori pe an, ficatul nu poate procesa toxinele şi grăsimile într-un mod eficient. Curăţirea periodică a ficatului şi a bilei Această cură ajută la curăţirea ficatului în mod natural, prin stimularea capacităţii sale naturale de a elimina toxinele din organism.

Cum se procedează – Luaţi 3 pahare de boabe de ovăz, spălaţi-le cu apă caldă şi adăugaţi-le într-un vas de 5 litri. În acelaşi vas mai adăugaţi 2 linguri de frunze de merişor, 2 linguri de frunze şi muguri de mesteacăn (plante uscate sau proaspete). Turnaţi apoi 4 litri de apă şi lăsaţi vasul, timp de 24 de ore, într-un loc răcoros.

– Luaţi alt vas, în care veţi pune 1 pahar de fructe de măceşe pisate, turnaţi 1 pahar de apă şi lăsaţi să fiarbă timp de 10 minute, după care se lasă să se sedimenteze timp de 24 ore.

– După 24 ore, puneţi primul vas pe foc până începe să fiarbă, mai adăugaţi 2 linguri de mătase de porumb şi 2 linguri de iarbă de troscot. Lăsaţi să fiarbă pentru 15 minute, alte 45 de minute să se răcească, după care strecuraţi lichidul şi adăugaţi decoctul de măceş.
– Turnaţi conţinutul într-o sticlă de culoare închisă şi păstraţi-l la frigider. C

Cum se administrează

Elixirul se va administra călduţ, înainte de masă: ♣ în prima zi – 50 ml; ♣ a doua zi – 100 ml; ♣ în zilele următoare – câte 150 ml, timp de 10 zile (exact cantitatea pregătită). După o pauză de 2 săptămâni, tratamentul se repetă. În cele 10 zile de tratament nu se vor consuma carne sau mezeluri.

Loading...