Ești Sănătos

Dacă faci acest lucru, vei fi mai sănătos. Vezi ce se întâmplă cu corpul tău dacă megi desculț

În fotografia de mai jos poți observa îmbunătățirile circulației sângelui din vasele sangvine faciale (dreapta) după 20 de minute de ședere cu picioarele goale pe un teren. Culoarea albastru închis în fotografie reprezintă circulația scăzută a sângelui, iar roșu închis – pe cea înaltă.

Un om de știință de la Universitatea din Pittsburg, expert în medicina energetică, James Oskman afirma:

„DOVADA CĂ MERSUL ÎN PICIOARELE GOALE ÎMBUNĂTĂȚEȘTE SĂNĂTATEA ȘI PROVOACĂ UN SENTIMENT DE SATISFACȚIE POATE FI GĂSITĂ ÎN SURSELE ȘI PRACTICILE SCRISE ALE DIFERITELOR CULTURI DIN ÎNTREAGA LUME. OAMENII DIN MULTE MOTIVE REFUZĂ SĂ MEARGĂ DESCULȚI ÎN STRADĂ, DECÂT DOAR DACĂ NU SE ODIHNESC PE PLAJĂ”.

Ce spune știința
Există studii care susțin că mersul desculț poate vindeca diverse boli cronice. Contactul cu pământul servește ca un remediu natural antistres, luptă cu tulburările sistemului nervos autonom, cu durerea, insomnia, tulburările ritmului inimii, coagularea sângelui, boli cardiovasculare și altele.

Cercetătorii consideră că procesul de „împământare” poate fi la fel de important pentru sănătate ca și plimbările în aer liber.

Neurochirurgii polonezi au descoperit că, concentrația de uree din sânge este mai mică pentru cei care, practică „împământatrea” (conectați prin fire de cupru la sol), care de asemenea, ajută oamenii să se recupereze mai bine.

Oamenii de știință susțin că solul previne descompunerea proteinelor hepatice și promovează eliberarea de uree, accelerează metabolismul proteinelor, care are un efect pozitiv asupra balanței azotului în organism.

Potrivit unui alt studiu, „împământarea” poate fi chiar principala autoritate de reglementare a sistemului endocrin și a sistemului nervos uman.

Specialiștii susțin că această procedură reduce sau chiar împiedică simptomele inflamației, care însoțesc boala: roșeață, febră, transpirație, durere.

Oamenii de știință sugerează că o conexiune cu solul facilitează penetrarea în corp a electronilor liberi, care au proprietăți antioxidante.

Electronii înconjoară zona afectată și încetinesc sau împiedică distrugerea țesuturilor prin forme active de oxigen. Electronii de pe pământ pot lupta, de asemenea, cu așa-numita inflamație lentă.

Cum poți practica „împământarea”?
Evită să porți pantofi cu talpa din cauciuc sau plastic. Aceste materiale sunt folosite pentru a izola firele electrice. De asemenea, te „izolează” de pământul cu care ești strâns legat. Poartă pantofi din materiale naturale sau mergi desculț pe nisip, iarbă, sol, pe suprafața de beton sau ceramică.

Loading...