Ești Sănătos

Nu le ignora! Aceste 7 lucruri ciudate sunt mecanismele de protecție ale corpului tău!

Toată lumea se întreabă: „De ce, după baie vârfurile degetelor sunt încrețite, și de ce căscăm când ne întindem?“ Nimeni dintre oameni nu au găsit explicația. Sau explicațiile pe care le-am primit nu corespund realității. De fapt, oamenii de știință dau acestor reacții această explicație:

1.Căscatul

Nu, nu este o încercare de a satura creierul cu oxigen și nu este nici manifestarea oboselii sau a plictiselii. Un căscat este o modalitate de răcire rapidă a unui creier supraîncălzit. Când corpul simte că a devenit mai obosit să gândească, o mică gură de aer rece redă abilităților mentale energia necesară.

2.Strănutul

Cu toate că are rolul de a curăța căile nazale de praf, germeni și alți iritanți, luate prin nas în corpul nostru, strănutul are, de asemenea, o a doua funcție. Când strănuți, cavitățile nazale sunt eliberate de mucus. Corpul folosește strănutul ca o expresie independentă. De aceea, uneori strănutăm de la trei până la patru ori la rând.

3.Întinderea

Ia un exemplu de la animale: se întind întotdeauna când se ridică. Aceasta este cea mai bună modalitate de a întinde ligamentele, de a umple mușchii cu sânge și de a te pregăti pentru mișcare. În caz contrar, pot apărea probleme.

4.Degetele se încrețesc

Oamenii de știință spun că acesta este un mod evolutiv de adaptare a pielii la o lungă ședere în apă.

5.Iritații la diferite sunete

Scârțâitul dinților, șlefuirea metalului pe sticlă și așa mai departe. Reacția la toate aceste sunete ne-a venit de la maimuțele ancestrale.

6.Furnicăturile

Toată lumea știe că par din două motive: frică și frig. Prin acest mod, corpul îți dă de știre că ceva nu este în regulă cu el. Nu le ignora.

7.Lacrimile

Sunt un mecanism de protecție necesar pentru a experimenta durerea. Oamenii care plâng, experimentează mai puțin disconfort față de durere decât cei care nu plâng. Dacă simți că trebuie să plângi, fă-o.

Loading...