Ești Sănătos

Telefonul mobil poate cauza probleme GRAVE de sănătate! Află de ce ar trebui să renunți la telefon atunci când te culci!

Odată cu apariția telefoanelor mobile, au existat diferite dileme despre cât de sigure sunt aceste gadget-uri pentru sănătatea umană. Oamenii de știință spun că telefoanele puse sub pernă atunci când te culci, te împiedică să ai un somn comlet și sănătos.

Potrivit statisticilor, telefoanele pot provoca adesea insomnie, dureri de cap sau alte probleme legate de somn. În plus, oamenii de știință, care au efectuat această cercetare, au remarcat faptul că pe parcursul nopții, telefonul ar fi mai bine să fie lăsat într-o altă cameră.

Atunci când telefonul este „la îndemână” în timpul somnului, oamenii au tendința de a nagiga pe internet sau sunt distrași de anumite notificări. În plus, telefoanele moderne, în ciuda ajustării luminozității lor, au o lumină prea puternică pentru ochiul uman.

De îndată ce ochiul vede această lumină, retina imediat trimite un semnal la creier că este dimineață, iar creierul crede că trebuie să se trezească. Din acest motiv, când pui din nou capul pe pernă, după ce verifici smartphone-ul, este dificil să adormi. Acest lucru afectează serios funcționarea creierului uman, pentru că noi înșine înșelăm creierul nostru. În plus, atunci când oamenii își țin telefonul la îndemână, devin prea atenți și se tem mereu de ce ar trebui să facă a doua zi.

În timpul studiului problemelor de somn, oamenii de știință au remarcat că este dăunător să citești anumite texte de pe dispozitivele mobile înainte de a merge la culcare. Cea mai bună opțiune este să termini de citit textele cu o oră sau două, înainte de a merge la culcare. Din nou, problema constă în lumină artificială, care nu permite creierului să se relaxeze complet. Prin urmare, nu numai ochii noștri suferă, dar și sistemul nervos din cauza lipsei de somn.

Loading...