Ești Sănătos

Nu mai puneti conservanti la muraturi si varza acra. Uite ce pericol te paste daca faci ASTA

Majoritatea gospodinelor pun conservant si alte condimente la plic atunci cand pun muraturi si varza la murat pentru iarna, insa ceea ce nu stiti este ca acestea ar putea avea efecte foarte neplacute pentru sanatatea noastra.
Nu mai puneti conservant la muraturi si varza acra. Uite ce pericol te paste daca faci ASTA

In sezonul de pregatire al verzei murate si al muraturilor, tot mai multa lume pune tot felul de conservanti si prafuri in pregatirea lor, deoarece acestea au castigat popularitate in ultimii ani. Ceea ce nu stim este ca condimentele pentru muraturile de iarna pot provoca alergii si chiar cancer.

Ele sunt un amestec de usturoi, sare si marar, dar exista, de asemenea prezent si un continut de benzoat de sodiu. Acesta este un conservant si este desemnat in codul 211.

Unii il utilizeaza in forma pura de cristale, dar trebuie sa stiti ca supradozajul sau poate duce la probleme grave de sanatate. Asta face muraturile vandute din pietele nereglementate sau de pe internet, extrem de periculoase.

Cel mai bine este ca la pregatirea muraturilor sa folositi numai apa, sare, otet si ce stiti ca este mai natural din propria gospodarie. In acest fel veti evita sa adaugati prafuri si tot felul de condimente la plic, care nu fac altceva decat sa va imbolnaveasca incet dar sigur.

Cum facem muraturi sanatoase?

Zaharul si sarea merg foarte bine impreuna cand este vorba de muraturi. Aveti grija, insa, la proportii, astfel incat aromele sa fie intr-un echilibru perfect. Puneti-le putin cate putin si gustati. Cele mai bune legume pentru murat sunt cele care au coaja tare (ardei, castraveti), insa la fel de bine pot fi pusi la murat morcovii sau ridichiile.

Loading...