Ești Sănătos

SUC de GHIMBIR: reţetă, administrare, beneficii

Sucul din rădăcină de ghimbir este o băutură bogată în vitamine şi minerale, cu reale beneficii asupra stării generale de sănătate. Are un rol benefic pentru întreg organismul, se prepară uşor şi poate fi consumat în mod regulat. Există două metode de obţinere a sucului de ghimbir, şi anume: Cu răzătoarea Se ia o rădăcină proaspătă de ghimbir şi se spală foarte bine. Ghimbirul poate fi curăţat de coajă sau nu, în funcţie de preferinţe; Rădăcina de ghimbir se dă pe răzătoarea fină. Răzătoarea trebuie să se afle pe un suport de lemn; În continuare, ghimbirul ras se pune într-o bucată de tifon împăturită în două şi se stoarce foarte bine, pentru a se obţine cât mai mult suc. Lichidul obţinut în bol este elixirul dorit; Nu aruncaţi pulpa de ghimbir: o puteţi folosi pentru prepararea ceaiurilor, o puteţi utiliza pentru aplicaţii externe sau o puteţi introduce cu succes în diferite feluri de mâncăruri. Cu blender-ul Ghimbirul se spală, se curăță, se taie în bucăţi foarte mici şi se pune în blender, cu puţină apă. Se amestecă timp de 2-3 minute, până la omogenizare. Amestecul astfel obţinut se pune apoi într-o bucată de tifon, pentru a separa sucul de pulpă, într-un bol. Mod de consum Sucul de ghimbir astfel obţinut se amestecă cu puţină apă şi miere. Cantitatea de apă depinde de gustul fiecăruia. Sucul de ghimbir – tonic general pentru organism Se consumă în fiecare dimineaţă. Se fac pauze la anumite intervale de timp.

Sucul de ghimbir nu este recomandat seara, deoarece revigorează organismul. Beneficiile sucului de ghimbir

Este un energizant puternic

Favorizează digestia, elimină gazele şi neutralizează toxinele Suprimă dezvoltatea celulelor canceroase Stopează migrenele Combate răul de mişcare Previne formarea cheagurilor de sânge

Acţionează ca un antitusiv natural, degajând căile respiratorii în caz de răceală Reduce absorbţia de colesterol de către organism şi favorizează eliminarea lui Reduce riscul bolilor de inimă Accelerează metabolismul şi topeşte celulele adipoase, fiind indicat în obezitate Stimulează imunitatea prin creşterea activităţii timusului şi splinei, precum şi producţia de fagocite Inhibă înmulţirea bacteriei Helicobacter pillori, care este asociată cu instalarea ulcerului Alungă stresul Elimină durerile din corp Este util persoanelor care suferă de tulburări sexuale: în cazul disfuncţiei erectile, frigiditate sau a cuplurilor infertile Alină crampele menstruale.
Contraindicaţii Sarcină, inflamaţii ale stomacului sau plămânilor, hemoragii, ulcere, boli inflamatorii ale pielii, febră mare, gastrită hiperacidă, pietre la fiere. Nu se consumă cu două săptămâni înainte de o intervenţie chirurgicală.

Loading...