Ești Sănătos

Tratamente externe cu USTUROI – rezultate deosebite in dureri reumatice, lombare, varicoză, chelire

Usturoiul (Allium sativum), cel mai puternic antibiotic natural, nu oferă rezultate benefice doar în tratamentele interne, cataplasmele cu usturoi având de asemenea rezultate spectaculoase în combaterea anumitor afecţiuni. Considerat un adevărat medic al casei, usturoiul poate fi introdus cu uşurinţă la prepararea remediilor externe, cu rezultate deosebite. Afecţiunile aparatului respirator şi dermatologice

Compresa cu usturoi se foloseşte în afecţiunile aparatului respirator şi pentru tratarea problemelor dermatologice, precum eczemă, ulcere, răni, inflamaţii. Aşadar, o bucată de țesătură moale şi naturală, de bumbac, se îmbibă în decoct fierbinte de usturoi – obţinut prin fierberea a 5 căţei de usuturoi autohton în 200 ml. apă.
Se stoarce uşor şi se aplică pe locul afectat, uns în prealabil cu ulei de eucalipt. Ţesătura se acoperă cu o folie, iar deasupra se aşează o pernă electrică, o sticlă cu apă fierbinte sau un săculeţ cu sare încălzită, şi o pătură călduroasă. Tratamentul se repetă zilnic, până la ameliorarea simptomelor. Dureri reumatice Pentru alinarea durerilor reumatice, se taie o felie de usturoi, care se aplică pe locul dureros. Deasupra usturoiului se pun câteva crenguţe de pelin proaspăt şi se pansează. Se lasă să acţioneze întreaga noapte, iar dimineaţa se înlătură. În cazul unei iritații, locul tratat se masează cu tinctură de gălbenele sau de tătăneasă.

Dureri lombare

♣ Se prepară un amestec din câte un pahar de usturoi pisat şi ridiche neagră rasă pe răzătoarea cu orificii mici. Cu acest amestec se umple un săculeţ de tifon, care se aplică pe locul bolnav şi se menţine până la senzaţia de ardere a pielii. După această procedură, pielea se masează cu 50 ml. ulei şi se leagă cu un material călduros.

♣ Usturoiul pisat se freacă pe locul bolnav, în sensul rotirii acelor ceasornicului, vreme de 10 – 15 minute, pe o perioadă de 7 zile. Usturoiul, folosit cu succes in tratamentele externe Varicoză Se amestecă 30 de căţei de usturoi pisat cu 10 litri de apă clocotită. Se lasă totul la fiert timp de 30 de minute, api se infuzează 8 – 10 ore, după care se încălzesc 5 litri de apă de usutiuroi, până la 40 de grade şi se toarnă într-o găleată, unde încap ambele picioare. În cei 5 litri rămaşi se pun câteva cubuleţe de gheaţă. Se fac băi alternative: se ţin picioarele în apă fierbinte timp de 2 minute, apoi se mută în apă rece timp de 30 de secunde.

Întreaga procedură durează 20 de minute. Temperatura se schimbă de 10 ori, iar ultima dată pe picioare se toarnă apă rece şi se încalţă şosete de lână.

Unguent pe bază de usturoi

Acest unguent pe bază de usturoi poate fi folosit, la nevoie, pentru tratarea durerilor lombare, reumatice, elongații, inflamarea ligamentelor, precum şi pentru frecţiile articulaţiilor bolnave. În 2 pahare de apă se fierbe o căpăţână de usturoi curăţată şi tocată mărunt, până când lichidul ajunge la un singur pahar.

Decoctul astfel obţinut se filtrează, iar în el se adaugă jumătate de pahar de ulei fierbinte, nerafinat, şi ceară de albine topită, până când unguentul capătă consistența smântânii. Chelire, pelada bărbii Un căţel de usturoi se taie în două, iar cu fiecare jumătate proaspăt tăiată se face o fricţionare a zonei afectate, câte 2 şedinţe a 5 minute pe zi. Porţiunea de piele din locul unde a căzut părul se freacă cu căţelul de usturoi, energic, însă cu blândeţe. În cel mult 2 săptămâni, vor apărea apărea fire de păr, la început ca un puf fin, care, în timpul tratamentului se vor dezvolta în mod normal.

Loading...