Ești Sănătos

De ce nu este bine să mănânci tăiței instant

Foarte multe persoane mănâncă tăiței instant. Se găsesc în toate magazinele, nu costă mult. În plus, se prepară ușor, ceea ce este perfect pentru persoanele cu un program încărcat, care nu mai au timp să gătească. Însă, specialiștii atrag atenția asupra faptului că acest aliment nu este sănătos și ar trebui să fie evitat. Iată despre ce este vorba.

Tăițeii instant sunt păstrați prin diferite metode mai mult timp pe rafturile magazinelor. Însă nimeni nu știa până acum ce se întâmplă cu acest aliment imediat ce ajunge în stomac. Doctorul Braden Kuo de la Spitalul General din Massachusetts a făcut un studiu pentru a afla ce se întâmplă în stomac și în tractul digestiv după ce oamenii consumă tăiței instant. Când a făcut acest experiment, doctorul a folosit o cameră video de mărimea unei pastile.

În timpul studiului, doctorul a observat că apar contracții la nivelul stomacului atunci când este consumat acest aliment. De asemenea, a făcut un alt stuiu, pentru a compara rezultatele. În cadrul celui de-al doilea studiu, a observat ce se întâmplă în corpul uman atunci când sunt consumate alimente proaspete sau tăiței făcuți acasă.

În urma studiilor, specialistul a ajuns la concluzia că după o oră sau două după ce au fost mâncați, tăițeii instant din comerț încă nu erau dgerați în totalitate. Studiile nu au fost foarte ample, deci nu se poate spune cu exactitate dacă, într-adevăr, astfel de alimente sunt foarte dăunătoare sănătății.

Doctorul Kuo își dorește să facă mai multe cercetări pentru a afla dacă digestia lentă afectează cantitatea nutrienților pe care corpul îi absoarbe.

Loading...