Ești Sănătos

O băutură capabilă să prevină mai multe boli- maceratul de usturoi cu vin

100 89

Știai de acest secret? Usturoiul macerat în vin roșu tratează peste 100 de boli. Acest remediu naturist combină proprietățile benefice ale usturoiului cu cele ale vinului roșu, din care rezultă o băutură capabilă să prevină mai multe boli, curăță sângele, întărește sistemul imunitar, elimină colesterolul rău, îmbunătățește activitatea sistemului cardiovascular, elimină sarea în exces din organism, crește rezistența la efort, dă energie și luptă împotriva diverselor infecții.

Usturoiul, inul și mierea, o combinație care ucide răceala! Însă, mai presus de toate, acest remediu are puternice proprietăți de prevenire și combatere a diferitelor tipuri de cancer.

Iată de ce ai nevoie:

– 12 căței de usturoi;

– 1/2 litru de vin roșu de calitate.

Mod de preparare:

Se cojește usturoiul și se amestecă cu o jumătate de litru de vin într-un borcan de sticlă. Recomandăm folosirea usturoiului românesc de la țărani și nu pe cel chinezesc din supermarketuri care are un conținut de arsenic mai ridicat și proprietăți terapeutice scăzute.

De asemenea puteți tăia usturoiul în două, se va macera mai bine și elixirul va fi mai puternic însă gustul este mai puțin plăcut.

Borcanul (închis ermetic) se ține la macerat și se depozitează timp de două săptămâni într-un loc protejat de lumina soarelui. În tot acest timp, vasul se agită de 2-3 ori zilnic.

În cele din urmă, se filtrează lichidul și se depozitează într-un recipient opac.

Acest tratament se poate administra de cel puțin două ori pe an, în cure de câte o lună, timp în care se consumă 2-3 lingurițe pe zi.