Ești Sănătos

7 tipuri de dureri pe care nu trebuie să le ignori!

Untitled 11

Zilnic resimțim multe dureri. Uneori acestea sunt foarte slabe și dispar imediat după ce au apărut, însă în alte cazuri sunt foarte severe și apar cu regularitate ori în genere ne însoțesc tot timpul. De foarte multe ori preferăm să ignorăm aceste dureri și așteptăm până ele vor trece de la sine, însă nu întotdeauna procedăm corect dacă facem așa. Iată de ce în acest articol ne-am gândit să-ți atragem atenția asupra 7 tipuri de dureri pe care trebuie să le iei în serios.

1. Dureri de cap și migrene – dacă acestea persistă mult timp și nu vor să cedeze, este neapărat nevoie să mergi la medic. Nu încerca să tratezi singur aceste dureri de cap cât timp nu știi care este cauza lor.

2. Dureri înțepătoare între omoplați – acestea pot însemna o acutizare bruscă a artritei dar și un pericol de infarct. Nu mergeți singur la spital, chemați mai întâi ambulanța.

3. Febră însoțită de dureri în zona mediană a spatelui – cauza lor pot fi infecțiile renale. Femeile resimt aceste dureri mai des decât bărbații. Trebuie să mergi la doctor pentru a efectua analizele de rigoare.

4. Dureri severe în partea dreapta jos a abdomenului – este mult mai probabil că este cauzată de apendicită. Nu aștepta nici o secundă în plus și cheamă ambulanța. Cu fiecare secundă infecția se răspândește în corp, de aceea în nici un caz nu trebuie să aștepți când durerea va trece, pentru că ea de la sine nu va trece niciodată.

5. Dureri menstruale care nu cedează – cauza poate fi endometrioza. Dacă durerile nu cedează chiar dacă iai medicamente, este posibil să suferi de această afecțiune care poate cauza infertilitatea. Este nevoie să te adresezi medicului specialist.

6. Dureri puternice de dinți – mergi la medic și află care este cauza, de obicei aceasta este boala numită bruxism.

7. Furnicături în picioare însoțite de dureri de spate – este posibil că a avut loc o alunecare a discurilor intervertebrale.Încearcă un compres cald. Dacă nu va ajuta, va fi nevoie să mergi la un consult medical.