Ești Sănătos

Dacă ai aceste simptome la ochi, vezi ce boală te poate amenința. Nu le ignora!

De fiecare data cand ne imbolnavim, corpul ne indica acest lucru in diverse moduri. Simptomele pe care le resimtim trebuie luate in serios pentru a corecta la timp dezechilibrele si a ne insanatosi cat mai repede.

Daca unele semne de boala emise de corp sunt evidente, altele sunt mai voalate si mai subtile. Din ultima categorie fac parte si semnalele de alarma pe care ni le indica fiziologia ochiului.

Iata principalele 8 simptome de boala care se citesc la nivelul organelor de vaz:

1. Urcioarele persistente

Urcioarele ochiului se retrag de regula de la sine in decurs de cateva zile. Daca insa problemele persista sau reapar frecvent mai multe luni la rand, poate fi un semn ca suferi de o forma rara de cancer numita carcinomul glandei sebacee.

2. Rarirea sau caderea sprancenelor

Caderea parului se poate datora multor cauze diferite, dar rarirea sau pierderea partii superioare a sprancenelor poate indica tulburari grave ale functiei tiroidiene.

3. Incetosarea vederii

Usturimea ochilor si incetosarea vederii sunt probleme tipice utilizarii frecvente a calculatorului. Simptomele se datoreaza suprasolicitarii ochilor ca urmare a contrastului slab al monitorului si a focalizarii nenaturale si reclama instalarea unui sindrom denumit sindromul privitului la calculator.

4. Petele oarbe

Petele oarbe asociate cu aparitia de dare luminoase intermitente se datoreaza migrenelor cu aura. De multe ori, anomaliile vizuale sunt urmate de nevralgii migrenoase.

5. Proeminenta globilor oculari

Proeminenta globilor oculari se poate datora problemelor de tiroida. Cea mai frecventa cauza este supraactivarea glandei tiroide, adica hipertiroidismul.

Loading...