Ești Sănătos

15 alimente pe care le poţi mânca oricând şi în orice cantitate, fără să te îngraşi

Untitled 28

Este atât de greu să rezişti tentaţiilor atunci când urmezi o dietă strictă… Simţi senzaţie de foame aproape tot timpul şi când deschizi uşa frigiderului e imposibil să nu cazi în ispită. Cu toate acestea, unele alimente conţin o cantitate minimă de calorii şi pot fi consume oricând şi în orice cantitate doreşti.

Ţelina
Aproximativ 95% din țelină este apă. Acest aliment foarte sănătos conține 30% din necesarul zilnic de vitamina K. Cel mai bine este să mănânci țelina când este proaspătă, deoarece își pierde majoritatea proprietăților sale utile în termen de cinci zile de la tăiere.

Albușul de ou

Poţi mânca albușuri de ou în cantități vaste. Este chiar benefic pentru cei care urmează o dietă strictă. Amestecați albușul cu câteva roșii și vei obţine cea mai sănătoasă omletă. Cu toate acestea, dacă îţi pasă de silueta ta, indicat e să nu o prăjeşti în ulei.

Salata
Salata conţine vitaminele A si C, precum și acid folic și fier. Este practic lipsită de calorii, astfel încât consumul său în cantități mari nu va determina creșterea în greutate.

Castraveţi
Castraveţii conţin aproape aceeaşi cantitate de apă ca şi ţelina. Ei au beneficii semnificative pentru sănătate. Coaja unui castravete conţine cea mai mare parete a valorii sale nutriţionale, în special beta-caroten, care este extrem de bun pentru ochi. Indicat este să nu îi cojeşti!