Ești Sănătos

Produsele alimentare care vor dispărea de pe piaţă în 2021! Decizia istorică a Comisiei Europene

Design fără titlu

Membrii Comisiei Europene au adoptat o nouă măsură istorică pentru statele UE. Mai exact, acestea vor fi obligate să limiteze acizii trans din alimente. Este vorba despre grăsimile cele mai nocive pentru organismul uman, responsabile pentru zeci de decese în fiecare an.

Alimentele care conțin acizii trans
De-a lungul timpului, doctorii nutriționiști din întreaga lume au avertizat asupra pericolului uriaș la care ne expunem, în urma consumului de alimente ce conțin acizi trans. Practic, vorbim despre cele mai dăunătoare grăsimi conținute de alimente, responsabile pentru declanșarea afecțiunilor cardio-vasculare, accidentelor vascular-cerebrale, dar și cancerului, diabetului, sau Alzheimer-ului. Toate acestea provoacă cel puțin 50.000 de decese anual, numai la nivelul Europei.

Acizii Trans pot fi găsiți în alimente precum margarină, produse de tip fast food, mezeluri, produse de patiserie, prăjituri, biscuiţi, popcorn pentru microunde, sau chipsuri. De asemenea, în această categorie se încadrează atât mâncarea semi-preparată, cât și supa la plic.

Toate aceste alimente conțin acizi trans, grăsimi dăunătoare pentru organism. Sursa foto:cesamancam.ro
Toate aceste alimente conțin acizi trans, grăsimi dăunătoare pentru organism. Sursa foto:cesamancam.ro
Comisia Europeană a luat o decizie istorică. Produsele ar putea dispărea de pe piață
Din cauza riscului uriaș la care ne expunem prin consumul alimentelor ce conțin acest tip de acizi extrem de periculoși, Comisia Europeană a trecut la fapte. Astfel, regulamentul adoptat recent de una dintre cele mai importante structuri ale Uniunii Europene, obligă statele membre să limiteze cantitatea grăsimilor de tip trans la maximul 2 grame.

Noile măsuri vor intra în vigoare în ecl mai scurt timp, urmând ca produsele europene care nu respectă aceste norme să fie eliminate definitiv de pe piață. La nivelul țării noastre, se estimează că produsele bogate în acizi de tip trans provoacă apariția unor boli care ucid anual peste 3.000 de oameni.