Ești Sănătos

6 pași pentru a trata candidoza vaginală în mod natural

a trata candidoza vaginala natural

Pentru a evita răspândirea candidozei, este foarte important să porți lenjerie intimă de bumbac. Acest material permite aerisirea zonei.

Multe femei caută metode pentru a trata candidoza vaginală, aceasta fiind o problemă foarte frecventă. Simptomele sale pot provoca mult disconfort.

Infecția internă și externă modifică pH-ul florei vaginale, provocând dureri, mâncărimi și secreții urât mirositoare. Cauza o reprezintă dezvoltarea ciupercii Candida albicans, un microorganism care se înmulțește în medii umede și calde, cum este vaginul.

Chiar dacă nu cauzează neplăceri mari și apare sporadic, este necesar să iei măsuri pentru a trata candidoza vaginală și a evita complicațiile și bolile severe.

În afară de produsele convenționale, există obiceiuri și remedii naturale care pot fi de mare ajutor pentru a combate infecțiile vaginale în mod natural. În acest articol îți prezentăm 6 pași simpli pe care îi poți urma.

Iată despre ce este vorba!
1. Menține o igienă corespunzătoare pentru a trata candidoza vaginală

O igienă corespunzătoare este una dintre condițiile esențiale pentru a menține vaginul sănătos și a preveni sau trata candidoza.

O regulă de bază este să folosești un săpun neutru, fără parfum sau componente care modifică pH-ul natural al vaginului.

Totodată, trebuie să te asiguri că lenjeria intimă este curată și uscată, mai ales dacă ai secreții dense și urât mirositoare.

Dacă ai aceste simptome, spală-te de două ori pe zi și schimbă-ți lenjeria intimă.
Când mergi la baie, șterge-te din față în spate pentru a evita răspândirea ciupercii și a bacteriilor.

2. Menține zona intimă uscată

Vaginul este protejat de un lubrifiant natural care conține bacterii sănătoase ce împiedică dezvoltarea ciupercilor. Dacă pH-ul acestui lichid crește, microorganismele se înmulțesc ușor și duc la apariția infecțiilor.

Având în vedere că zona vaginală rămâne întotdeauna ușor umedă, este important să menții uscate părțile sale exterioare pentru a împiedica răspândirea Candidei.

Șterge-te bine după ce faci duș sau mergi la baie.
Evită să porți lenjerie intimă umezită de apă sau secreții vaginale.

3. Evită relațiile sexuale
Relațiile sexuale și metode de a trata candidoza vaginală

Candidoza vaginală nu prezintă niciun risc pentru sănătatea sexuală a cuplului. Cu toate acestea, nu este indicat să întreții relații sexuale în timpul tratamentului, deoarece acesta poate fi îngreunat.

Contactul sexual poate prelungi durata infecției și, în anumite cazuri, poate provoca durere și disconfort.
4. Fă o baie cu oțet de mere

Acidul natural din oțetul de mere ajută la restabilirea pH-ului natural al vaginului, contribuind la tratarea candidozei. Componenții săi activi, cum ar fi acidul acetic, au proprietăți antifungice și antibacteriene care protejează această zonă și combat infecțiile.

Totodată, oțetul de mere este un bun remediu pentru calmarea mâncărimilor și pentru reducerea secrețiilor vaginale abundente.

Adaugă o jumătate de cană de oțet de mere în apa din cadă (aflată la temperatura camerei) și fă o baie de 15 – 20 de minute.

5. Poartă lenjerie intimă de bumbac

Lenjeria intimă este strâns legată de apariția infecției, deoarece anumite materiale absorb în mod excesiv umezeala și împiedică aerisirea acestei zone.

Pentru a evita neplăcerile și a trata candidoza vaginală, este indicat să porți lenjerie intimă de bumbac. Acest material lasă zona să respire și nu permite dezvoltarea ciupercilor și a bacteriilor.

Poartă întotdeauna lenjerie intimă de bumbac.
Evită să porți costume de baie ude pentru perioade lungi de timp.
Poartă îmbrăcăminte largă și lejeră.

6. Evită să folosești pudră de talc și produse parfumate pentru a trata candidoza vaginală

Există numeroase parfumuri, pudre de talc, deodorante și alte produse menite să schimbe mirosul vaginului. Acestea modifică în mod semnificativ flora vaginală sănătoasă, provocând chiar și apariția infecțiilor.

Componentele chimice ale produselor parfumate distrug bacteriile sănătoase care combat candidoza și facilitează dezvoltarea infecției.

Este important de știut faptul că, dacă menții o igienă corespunzătoare, vaginul nu ar trebui să emane un miros neplăcut.
Desigur, vaginul are un miros specific, însă acesta nu indică prezența unei probleme de sănătate.