Ești Sănătos

Abdomen perfect: alimente, exerciţii, motive pentru care nu scapi de grăsime

exercitii pentru femei pentru a obtine un abdomen ferm 696x327 1

Pentru multe femei, grăsimea din zona abdomenului poate însemna o adevărată problemă şi, cum oricine-şi doreşte să arate bine indiferent de vârstă, odată ce îmbătrânim apar schimbări majore asupra corpului, iar procesul de slăbire devine din ce în ce mai dificil. Pe lângă faptul că grăsimea de pe abdomen poate fi un factor de risc al câtorva boli, te poate face să te simţi balonată şi descurajată. Din fericire, există câteva strategii care s-au dovedit a fi eficiente în privinţa reducerii dimeniunilor taliei, iar dacă visezi să obţii un abdomen plat, perfect, ai nimerit în locul potrivit!
Ce este grăsimea de pe abdomen

Grăsimea de pe abdomen este acel exces de grăsime care înconjoară organele din abdomen. Există trei tipuri de grăsimi: trigliceride (grăsimea care circulă în sânge), grăsimi subcutanate (acel strat care se află chiar deasupra suprafeţiei pielii) şi grăsime viscerală (cea mai periculoasă grăsime din zona abdomenului). Grăsimea viscerală este localizată sub muşchii stomacului, iar atunci când este în exces este dăunătoare sănătăţii. Nu îţi imagina că grăsimea de pe abdomen rămâne acolo.

Aceasta poate avea un impact negativ asupra organelor din întregul corp în urma producerii excesive de hormoni şi chimicale. Dacă ai prea multă grăsime viscerală, te poţi confrunta cu boli cardiovasculare, diabet de tip II şi cancer colorectal. Un mod foarte uşor de a determina dacă ai sau nu prea multă grăsime în zona abdominală este acela de a te măsura singură, acasă. Cu ajutorul unui centimetru, măsoară zona taliei, chiar deasupra şoldurilor. În cazul femeilor, peste 80 de centimetri în talie indică o cantitate nesănătoasă de grăsime. În cazul bărbaţilor, peste 100 de centimetri în talie indică o cantitate nesănătoasă de grăsime.
Abdomen perfect: alimente pe care să le consumi

Adevărul poate fi dureros uneori, dar exerciţiile nu sunt suficiente pentru a obţine un abdomen plat, iar o dietă sănătoasă te poate ajuta să ajungi mai uşor la rezultatele mult dorite. Alimentele care conţin fibre ajută la eliminarea balonării, antioxidanţii accelerează eficienţa rutinei abdomenului şi proteinele ajută la menţinerea unui metabolism sănătos.

Migdale. Aceste delicioase şi versatile nuci conţin proteine şi fibre, dar şi Vitamină E, un antioxidant puternic. De asemenea, este o sursă ideală de magneziu, un mineral de care corpul are nevoie pentru a produce energie, pentru a întări şi menţine ţesutul muscular şi pentru a regla zahărul din sânge. Cel mai interesant aspect legat de migdale constă în faptul că au capacitatea de a bloca caloriile.

Ouă. Nu vei găsi o altă sursă mai potrivită de proteine. Ouăle sunt integrate în aproape orice dietă, iar asta datorită echilibrului esenţial de aminoacizi. Studiile arată cu persoanele care mănâncă ouă la micul dejun nu se mai simt înfometate pe parcursul zilei faţă de dimineţile în care consumă carbohidraţi complecşi.

Citeste continuarea pe csid.ro