Ești Sănătos

Cea mai mare greşeală pe care o faci când mănânci portocale. Îţi poate afecta grav sănătatea

portocala

Portocalele sunt un simbol al sezonului rece, fiind de departe cele mai iubite fructe din această perioadă a anului. Îți este aproape imposibil să reziști în fața aromei lor inconfundabile, care îți oferă instant o stare de bine.

Beneficiile pe care le oferă organismului acest fruct exotic nu pot fi contestate. Toată lumea știe că vitamina C din compoziția lui este o substanță esențială pentru întărirea sistemului imunitar, dar beneficiile nu se încheie aici. Portocalele reduc colesterolul, previn bolile renale, țin la distanță constipația, întăresc vederea, te energizează, reglează tensiunea arterială și previn îmbătrânirea prematură.

Cu atât de multe avantaje pe care îl oferă consumul acestui fruct miraculos, cine se mai gândește la greșelile pe care le face atunci când îl mănâncă? Dar ar trebui să tragi un semnal de alarmă pentru că ele îți vor afecta sănătatea.

Te speli pe dinți după ce mănânci portocale

Specialiștii ne recomandă să ne spălăm pe dinți după fiecare masă, dar există o regulă de care trebuie să ții cont atunci când consumi portocale. Având în vedere că acestea sunt fructe acide, nu este recomandat să te speli pe dinți imediat, ci să aștepți 30 de minute. Smalțul dentar poate avea de suferit dacă îl supui periajului la scurt timp. Dacă ai dinții sensibili, categoric trebuie să eviți această greșeală, altfel nu te vei confrunta doar cu disconfort la nivelul lor (dureri scurte și ascuțite), ci vei grăbi și apariția cariilor.