Ești Sănătos

Rețete de casă cu BERE pentru BOLI RESPIRATORII și INFECȚII VIRALE

bere

Vremea rece și umedă favorizează apariția bolilor respiratorii și infecțiilor virale. A fost dovedit științific faptul că berea, în cantități mici, ridică simțitor puterile de apărare ale organismului. Leacurile cu bere tratează cu succes gripa, răceala, bronșita și alte boli specifice anotimpului rece. Bronșită – bere, salvie și ulei de cătină Ingrediente: 1,5 l bere, 100 g salvie uscată, 10 picături de ulei de cătină Se fierbe berea, după care se adaugă plantele și uleiul de cătină și se mai fierbe lichidul pentru incă 4 minute.

Se inspiră aburii. Se respiră adânc și regulat. Întregul proces durează 15-18 minute. Durata tratamentului este de 10 zile.

Dureri de gât, răceală – măceşe și bere Ingrediente: 2 l bere, 50 g fructe uscate de măceş, 200 ml apă Se toarnă apa clocotită peste măceşe și se lasă să fiarbă timp de 10 minute. Se ia vasul de pe foc, se toarnă decoctul în termos și se lasă timp de 24 de ore, apoi se strecoară prin 1-2 straturi de tifon. Se încălzește din nou berea și se adăugă decoctul de măceşe. Se bea câte 1/2 pahar, de 2 ori pe zi, dimineața și seara, la 30 minute după mâncare, timp de 6-10 zile. Licoarea se bea cu înghițituri lente, pentru ca gâtul să se incălzească bine.

După aceasta, se ȋnfăşoară pieptul și gâtul cu un fular cald, 2-3 ore. Berea ridica simtitor puterile de aparare ale organismului Bronșită, traheită, stomatită – bere cu miere Ingrediente: 250 ml. bere, 20 g miere Se ȋncălzeşte berea pană la 40 grade Celsius și se dizolvă în ea mierea.

Se bea întreaga cantitate odată. Tratamentul durează 3-4 zile. Răgușeală, dureri în gât – bere și roiniță Ingrediente: 100 ml. bere, 10-20 g frunze de roiniță, 25 ml. apă Se toarnă apa fiartă peste plantă, se lasă la infuzat pentru 10 minute și se adaugă berea. Se administrează câte 1/4 pahar, de 3 ori pe zi. Durata tratamentului este de 2 săptămâni. Tuse seacă – bere și ulei vegetal Ingrediente: 50 ml. bere, 10 ml. ulei vegetal Se încălzește berea pană la temperatura de 40 grade Celsius și se adaugă în ea uleiul. Se ia întreaga cantitate înainte de culcare, 3-4 zile la rând. sursa :