Ești Sănătos

Aceste obiceiuri curente îți scurtează viața cu 10 ani! Renunță la ele chiar acum

04 9 everyday habits you don t realize could shorten your life 57637531 prostockstudio 1024x682 1

Acestea sunt obiceiurile la care ar trebuie să renunți chiar de azi. Doar cu un stil de viață sănătos poți trăi cu zece ani mai mult. Află toate secretele de la unii dintre cei mai mari specialiști ai lumii.

Obiceiurile care îți distrug viața

Cel mai nou studiu al cercetătorilor ne pune pe gânduri. Ar trebuie să renunți la aceste obiceiuri dacă îți dorești să trăiești mai mult. Trebuie să eliminii imediat din viața ta fumatul, consumul de alcoolul, dietele nesănătoase, vieţa sedentară, dar evită și să ajungi la obezitate.

Studiul a analizat impactul eliminării acestor factori de risc asupra unei vieţi mai lungi, fără diabet, boli cardiovasculare, cancer sau alte boli cronice. „Am descoperit că respectarea unui stil de viaţă sănătos poate extinde semnificativ viaţa unei persoane fără apariţia bolilor”, a declarat autorul Frank Hu, şeful departamentului de nutriţie de la Şcoala de Sănătate Publică din cadrul Universităţii Harvard, conform CNN.

„În mod special, femeile care practică cele cinci obiceiuri au câştigat peste 10 ani în plus de viaţă fără boală, iar bărbaţii au primit aproape opt ani în plus”, a spus Hu.

Cercetarea reprezintă o continuare a unui studiu publicat în 2019. Acesta a urmărit peste 38.000 de bărbaţi timp de 28 de ani, precum şi 73.000 de femei timp de 34 de ani. „Nu este niciodată prea târziu să urmeze aceste obiceiuri. Pentru fumători, cel mai important lucru este renunţarea la acest viciu. Cât pentru nefumători, o dietă sănătoasă şi mişcarea sunt importante pentru menţinerea unei greutăţi normale”, a mai adăugat Hu.