Ești Sănătos

Cum să evitați să vă simțiți somnoros după prânz

aid5221 v4 728px Avoid Feeling Drowsy After Lunch Step 1 Version 4

1Fiți conștienți de faptul că senzația de somn după prânz este legată de digestie. Principalul motiv pentru care vă îmbolnăvește după masa de prânz este că alimentele pe care le consumați pentru prânz vă îndepărtează sângele departe de creier pentru a ajuta la procesul de digestie. Corpul tău eliberează, de asemenea, un pic de melatonină după prânz legat de o scădere a temperaturii de bază care are loc în jurul valorii de 2 până la 3 pm. Melatonina este un hormon care vă ajută să adormiți noaptea.
2Luați în considerare cât de mult somn ați primit.

O scădere postprimantă poate fi mai gravă dacă nu ați avut suficient somn cu o noapte înainte. Adulții au nevoie de aproximativ 7 până la 8 ore de somn pe noapte pentru a funcționa cât se poate de bine, așa că încercați să vă culcați la timp pentru a obține suficient somn în fiecare noapte. Dacă suferiți de insomnie, discutați cu medicul dumneavoastră pentru a determina cauza.
Întrebați-vă dacă obiceiurile dvs. alimentare pot contribui la somnolența dumneavoastră după-amiaza.
3Întrebați-vă dacă obiceiurile dvs. alimentare pot contribui la somnolența dumneavoastră după-amiaza. În timp ce o scădere post-masă este normală, o nutriție necorespunzătoare sau proastă poate face din somnul tău după-amiază mai rău. Pentru a determina cum să evitați senzația de somn după prânz, luați în considerare următoarele întrebări: Mănânc micul dejun în fiecare zi? Am mâncat multe alimente prelucrate și cu conținut ridicat de zahăr? Am mâncat prost noaptea înainte? Am consumat prea mult cafeină și alcool? Micul dejun îmi oferă energie nutritivă? (mai mult decât cafea) Am fost activ fizic în mod consecvent? Am un echilibru corect între viață și muncă? Am mâncat prânzuri sănătoase? Dacă răspunsul dvs. la oricare dintre aceste întrebări nu este, atunci ar trebui să vă evaluați obiceiurile de stil de viață pentru a vă ajuta să faceți scăderea severă a slăbiciunii dvs. post-masa [2].
Urmăriți obiceiurile care te fac să dormi într-un jurnal de mâncare.
4Urmăriți obiceiurile care te fac să dormi într-un jurnal de mâncare. Notați-vă când vă simțiți somnoros, ceea ce ați mâncat, indiferent dacă ați exercitat sau nu, cât de bine ați dormit cu o noapte înainte și orice alți factori care ar putea fi implicați. Faceți asta peste o săptămână, iar la sfârșitul săptămânii, analizați datele pe care le-ați înregistrat. Căutați modele pentru a învăța să evitați orice obiceiuri care vă provoacă probleme de somnolență.

Modificarea obiceiurilor dvs. de hrănire pentru a evita somnolența după-amiaza

Mănâncă un mic dejun bun.
1Mănâncă un mic dejun bun. Nu renunța niciodată la micul dejun deoarece stabilește standardul de energie pentru restul zilei. Alegeți alimente sănătoase, cum ar fi pâine integrală și cereale, fructe și iaurt, pentru a vă oferi o energie susținută pentru dimineață. Mâncarea de mâncare vă ajută să vă simțiți mai puțin tentați să apelați la alegeri nesănătoase la prânz și vă sporește bunăstarea fizică și psihică pe tot parcursul zilei. Alegerile bune de mic dejun includ: Cereale cu lapte degresat și o bucată de fructe proaspete. Două felii de pâine prăjită cu 2 linguri de unt de arahide și o banană. Un geam multigrain, înconjurat de ou amestecat și o felie de brânză cu conținut scăzut de grăsime și un pahar de suc de portocale.
Alegeți prânzuri sănătoase la prânzuri bogate în grăsimi și mâncare fast-food.
2Alegeți prânzuri sănătoase la prânzuri bogate în grăsimi și mâncare fast-food. Cele mai multe alimente fast-food sunt junk food, pline de grăsimi, zaharuri, săruri, conservanți și amelioratori de aromă. Are un gust deosebit pe loc și se simte ca un impuls energetic, dar te-a umplut cu calorii care nu conțin nutrienți și este un combustibil foarte nesănătos pentru corpul tău. Alegeți o salată verde cu proteine ​​slabe pentru masa de prânz, pentru a evita scăderea puternică a energiei în după-amiaza. Beți o ceașcă de ceai verde cu o bucată de ciocolată neagră. Dacă trebuie să vă luați masa de prânz dintr-un fast-food, alegeți obiecte care sunt coapte sau prăjite în loc de prăjit și săriți cartofii prăjiți. [5]
Stick la boabele integrale și pentru a evita zahăr prelucrat și făină.
3Stick la boabele integrale și pentru a evita zahăr prelucrat și făină. La fel de delicios ca și chiflele, cornurile, brioșele și prăjiturile, precum și o masă de paste, toți aceștia sunt deghizați de inductorii de slăbire a energiei. Gabe Mirkin recomandă evitarea produselor de patiserie, paste făinoase și a produselor de panificație dacă doriți să rămâneți treaz, deoarece făina lor ridicată și conținutul de zahăr vor aduce somnolență. Alegerea produselor neprelucrate peste procesate sau rafinate este o modalitate mai sanatoasa de a te simti mai bine dupa masa de pranz.
Mancati un prânz complex carbohidrat, bogat in proteine.

4Mancati un prânz complex carbohidrat, bogat in proteine. În loc să alegi alimentele procesate și laturile amidon, asigurați-vă că prânzul este echilibrat și sănătos. Optați pentru un prânz care include legumele ca atracție principală și include, de asemenea, o porție de cereale integrale și proteine ​​slabe. [7] Construiți prânzuri de energie ridicată cu următoarele tipuri de alimente: Varză, fasole verde, salată verde, mustard, radicchio, bok choy, legume marine, varză, ciuperci, ridichi, telina, avocado, castraveți, broccoli, conopidă, zucchini, lăstari de bambus, ceapă, roșii, anghinare, morcovi, castane de apă, dovleac etc. [8] Pâine integrală de grâu, orez brun, paste întregi de grâu, biscuiți întregi de grâu, grâu bulgar, quinoa etc. Năut, ou, piept de pui, ton, tofu, piept de curcan etc.
Mănâncă mai puțin.
5Mănâncă mai puțin. O masă mare necesită mai mult efort pentru digerare, astfel încât este mult mai probabil să te simți somnică. În loc să mănânci prânzuri mari, mâncați mai multe mese pe tot parcursul zilei. Echilibrează un prânz mic, cu gustări la mijlocul dimineții și după-amiaza, pentru a-ți obține toate caloriile recomandate pe tot parcursul zilei. Dacă intenționați să încercați să mâncați mese mici pe toată durata zilei, asigurați-vă că nu mergeți mai mult de trei ore fără a mânca. [10]
Mănâncă gustări sănătoase la mijlocul după-amiezii.
6Mănâncă gustări sănătoase la mijlocul după-amiezii. Gustări bune pentru a ajunge la mijlocul după-amiezii sunt cele care nu vă vor reduce energia, ci o vor stimula. Evitați tentația de a vă alimenta într-un blat de ciocolată și alegeți o bucată de fructe, unele biscuiți cu brânză de coajă mică sau o mână de migdale.