Ești Sănătos

Pericol major! Nu mai consuma acest aliment! Te îmbătrânește cu patru ani

82895308 223361325333036 4614622908474458112 n 768x532 1

E pericol major! Nu mai consuma acest aliment. Specialișii au descoperit că te poate îmbătrâni cu patru ani de zile. Se pare că acesta încetinește modificarea structurii ADN-ului.

Conform Daily Mail, este vorba despre lapte, dar nu orice fel de lapte. Totul este precizat într-un studiu la care au participat aproape 6.000 de persoane. S-a analizat alimentația acestora și s-a descoperit că cei care consumau lapte cu un conținut mai mare de grăsimi, aveau genele ADN-ului afectate, iar procesul de îmbătrânire era grăbita cu peste patru ani.

Aadar, s-a ajuns la concluzia că cei care beau lapte, care conține 0,3% grăsimi, pot rămâne tineri mai mult timp decât cei care preferă laptele cu 3,6%.

Specialiștii susțin că laptele pune presiune pe celule, grăbind moartea țesuturilor.

„A fost surprinzator cat de puternica a fost diferenta. Daca veti bea lapte cu continut ridicat de grasimi, ar trebui sa fiti constienti ca acest lucru are legatura cu unele consecinte semnificative.”, a declarat profesorul Larry Tucker.

Totuși, aceștia nu au putut dovedi aceste ipoteze fiindcă au cercetat doar efectele nu și cauzele.

Potrivit noului studiu BYU, laptele gras reduce telomerii. Se pare că cu cât grăsimea laptelui a crescut cu 1%, telomerii au fost mai scurți cu 69 de perechi de baza, ceea ce înseamnă că adulții analizați ar fi îmbătrânit cu 4 ani mai rapid.

La polul pous se aflau adulții care au consumat lapte integral. Aceștia aveau telomeri care erau cu 145 de perechi de bază mai mici.

Mai mult, cercetătorii au descoperit că persoanele care nu beau deloc lapte trăiesc mai mult decât cei care consumă lapte cu conținut scăzut de grasimi.

„Nu este un lucru rău să bei lapte. Trebuie să fiți conștienți ce tip de lapte beți.”, a spus Tucker.