Ești Sănătos

Este sănătos să bei apă pe stomacul gol? Ce se întâmplă în corpul nostru

Este sănătos să bei apă pe stomacul gol? Mereu auzim sfaturi despre cantitatea de apă pe care ar trebui să o consumăm. Potrivit medicilor, este indicat să bem 8 pahare de apă pe zi, dar puține persoane știu și când ar trebui să consume această apă.

Ați mai auzit, probabil, că primul lucru pe care ar trebui să-l faceți, atunci când v-ați trezit, este să beți apă, un lucru foarte adevărat. Este foarte sănătos să bem apă dimineața, pe stomacul gol deoarece:

-apa curăță colonul și nutrienții vor fi absorbiți mai ușor

-stimulează producția de celule noi

-accelerează metabolismul și ajută la pierderea în greutate

-ajută la eliminarea toxinelor

-pielea este mai hidratată

-echilibrează sistemul linfatic.

Medicii recomandă să nu mâncați timp de 45 de minute după ce ați băut apă. De asemenea, după ce ai mâncat, evită să bei apă și nu mânca altceva timp de două ore.

Nu bea apă rece în timpul mesei!
Cel mai indicat este să bei apă înaintea mesei, nu în timpul mesei și nici după. Consumată în timpul mesei, apa poate avea efecte secundare. Uleiurile din mâncare se pot soldifica și pot îngreuna digestia. Mai mult, alimentele se pot dizolva în apă, vor fi absorbite mai repede și se vor transforma în grăsimi, contribuind la creșterea în greutate. În timpul mesei, este recomandat să beți apă la temperatura camerei, mai caldă.

Loading...