Ești Sănătos

Obiceiul care poate duce la o boală fără leac. Aproape toată lumea îl are

hot tea 1280x720 1

Un obicei pe care majoritatea dintre noi îl avem poate provoca cancer. Medicii trag un puternic semnal de alarmă.

Este vorba despre consmul de alimente fierbinți, iar avertismentul vine de la prof. Dr. Silviu Constantinoiu, președintele Societății Române de Chirurgie.

„Vorbim despre cancerul de joncțiune și cancerul scuamos. În țările vestice, cu un nivel de viață ridicat, există o creștere alarmantă, din cauza bolii de reflux gastroesofagian, care este cea mai frecventă afecțiune, a adenocarcinomului de joncțiune.

Cancerul scuamos este în plină creștere
În alte țări, ale Orientului, cancerul scuamos este în plină creștere; de exemplu, în Iran sau anumite zone din China, Japonia, Africa de Sud și America de Sud. Mai intevine și un obicei alimentar.

În anumite populații musulmane, bărbatul mănâncă primul. Mâncarea este adusă fierbinte. În tot acest timp, soțiile și copiii stau și așteaptă până când bărbatul mănâncă primul, vorbim de mâncăruri foarte fierbinți.

Femeile și copiii mănâncă alimentele la o temperatură mult mai acceptabilă. Acest traumatism termic, repetat luni și ani întregi, face ca incidența cancerului scuamos, la bărbați, să fie mult mai mare decât la femei”, a zis Prof. Dr. Silviu Constantinoiu.