Ești Sănătos

Consumată în exces, cafeaua vă dă tiroida peste cap

Probabil aţi auzit că mulţi oameni au probleme cu tiroida, aceasta având un rol extrem de important în funcţia metabolismului. Din păcate, atunci când există perturbări ale activităţii glandei tiroide, sănătatea vă poate fi grav afectată.

Specialiştii spun că majoritatea prefer să îşi înceapă ziua cu o ceaşcă de cafea în faţă, acesta nefiind un obicei prost în sine. Problemele cu tiroida apar, totuşi, atunci când consumul de cofeină devine exagerat. Ei susţin că maximum două ceşti de cafea zilnic sunt mai mult decât suficiente pentru a nu ne provoca neplăceri legate de glanda tiroidă. Este important să protejăm această glandă deoarece ea este cea care menţine echilibrul în organism.

Substanţele antioxidante din cafea protejează celulele renale de radicalii de oxigen cancerigeni. Potrivit unui studiu american, cei care consumă cel puţin două căni de cafea zilnic au un risc mai scăzut de a suferi de boli cronice de ficat, frecvente la alcoolici şi persoane supraponderale. De asemenea, cafeaua are un rol pozitiv şi în cazul bolilor Parkinson şi Alzheimer, însă trebuie consumată moderat. De asemenea, cafeaua stimulează capacităţile mentale, luptă împotriva cancerului şi contrar multor păreri, ajută inima.

Loading...