Ești Sănătos

O pildă care îți va lumina mintea și te va învăța să nu te mai superi pe nimeni. O citești într-un minut și o ții minte toată viața

Aceasta pilda are un inteles puternic, ci adevărat…

”Candva demult, mergea pe un drum de tara, un batranel intelept. El nu se grabea nicaieri.

Mai poposea la un pom, mai admira pasarile de pe cer si floricelele de pe camp. Pe drum tot mergand, a vazut un barbat, care se indrepta spre el cu ceva greu in spate, scrie wawlist.com.

Batranul s-a apropiat incet de barbat si l-a intrebat: De ce ati ales calea muncii si a suferintelor?

Barbatul i-a raspuns hotarat: „Nu o fac in zadar. Ma chinui pentru viitorul copiilor mei, sa traiasca in prosperitate si fericire. Toti stramosii mei au procedat la fel. Au muncit pentru a duce o viata decenta. Strabunicul meu a muncit din greu pentru bunicul, bunicul pentru tata, tata pentru tine si voi munci la randul meu si voi indura pentru bunastarea familiei mele.

„Spune-mi, a fost vreunul dintre membrii familiei tale fericit?”, a intrebat batranul.

Barbatul a raspuns: „Inca nu, dar cu siguranta copiii si nepotii mei vor fi fericiti.”

Batranul intelept, ascultand vorbele barbatului, a spus: „Stii, exista o vorba inteleapta, care spune ca analfabetul nu poate invata pe nimeni sa citeasca.

Asta inseamna ca, mai prima data trebuie sa incerci tu sa fii fericit si sa descoperi fericirea, pentru a-i putea invata pe copiii tai arta fericirii. Acesta va fi cel mai valoros lucru pe care ai putea sa-l lasi in urma ta.”

Loading...