Ești Sănătos

7 motive DEZGUSTĂTOARE pentru care nu trebuie să porți PIJAMALELE 4 zile la rând

Pijamalele se murdăresc repede ș ar trebui schimbate în fiecare zi. Poți evita problema dormind în pielea goală sau poți încerca să scapi de obiceiul neigienic de a purta mult timp aceleași pijamale.

Iată la ce pericole te poți expune:

1. Infecții cu stafilococ
Stafilococul e o bacterie foarte obișnuită, care se găsește pe pielea noastră, în nas sau în gură, de obicei fără consecințe. Dacă porți aceleași pijamale se vor înmulți, iar coloniile vor pătrunde în pielea ta prin tăieturi, păr încarnat sau alte „spărturi” în sistemul defensiv natural al corpului.

2. Coșuri și chisturi
Când nu-ți schimbi pijamalele, în material se acumulează tot felul de bacterii, ulei și celule de piele moartă. Toate acestea sunt presate pe pielea ta, infectându-ți porii și cauzând urâtele coșuri dureroase.

3. Acarieni
Acarienii sunt creature microscopice care trăiesc în fiecare casă. Nu poți scăpa de ei complet, dar trebuie să faci tot ce poți pentru a-i ține departe de pat. Aceștia sunt atrași de celulele de piele moartă din pat și pijamalele murdare. Din cauza acarienilor poți avea probleme respiratorii, mai ales atunci când dormi.

4. Mirosuri neplăcute
Cu toții știm că dacă nu îți cureți corpul nu vei mirosi prea plăcut. Pentru a scăpa de mirosurile urâte, asigură-te că ai și pijamale curate, fiindcă acestea absorb transpirația din timpul nopții, bacteriile înflorind în umezeală. Dacă porți pijamae murdare, degeaba faci duș seara.

5. Nu te simți bine
Dimineața s-ar putea să simți că ești murdar/ă, iar a te schimba în hainele de muncă poate fi un sentiment neplăcut. Dacă pijamalele tale sunt murdare, așa te vei simți și tu.

6. Nopți nedormite
Pjamalele curate te fac să te simți confortabil și gata să adormi. Cele murdare te pot ține treaz/ă, din cauza mâncărimilor sau uleiului, de pildă. Acarienii atrași te pot face să sforăi.

7. Mai multe bacterii
Când porți pijamale murdare îi ceri sistemului imunitar să se lupte cu stafilococi și germeni și uleiuri ce cauzează coșuri. Toți acești factori îți slăbesc apărarea naturală a corpului și te vei îmbolnăvi mai des.

Loading...