Ești Sănătos

9 MODURI pentru a DETEREMINA cauzele DURERII și locul în care este LOCALIZATĂ

Oamenii trebuie să aibă grijă de mintea și de sănătatea lor. Ca să fie bine, trebuie să fie atenți la orice schimbări legate de sănătate, să aibă o alimentație adecvată și să nu uite de exercițiile fizice. Dacă vei face și tu aceste lucruri, cu siguranță îți vei mulțumi mai târziu. Având grijă de tine te vei menține în formă, vei fi sănătos / sănătoasă și un adevărat model pentru familie și prieteni.

De multe ori, când simțim disconfort în corp, avem impresia că ni se întâmplă ceva. În aceste momente regretăm că nu putem vedea în interiorul trupurilor noastre pentru a identifica organul problemă. Deși nu ar trebui să te apuci să îți pui singur/ă diagnostic, iată câteva dintre cele mai obișnuite tipuri de dureri și cu ce lucruri au legătură:

1. Inima

Dacă ceva nu merge bine cu inima ta, vei simți senzații de strângere în piept, care s-ar putea să se răspândească în umărul și brațul stâng și la gât. Spre deosebire de alte tipuri de durerim inima nu are nimic de-a face cu mișcările corpului sau cu respirația.

2. Rinichii

Durerea de rinichi poate fi uneori confundată cu durerea de spate obișnuită. Diferența stă în faptul că rinichii dor mai în profunzme, sub coaste. Durerea de mușchi e simțită de obicei sub rinichi.

PUBLICITATE

3. Intestinul subțire

De cele mai multe ori, problemele cu intestinul subțire pot cauza dureri în zona buricului. Dacă nu te simți bine atunci când te apleci sau mergi, nu amâna o vizită la medic.

4. Colonul

Apare o durere în zona abdomenului, care se mută pe partea stângă. Problemele cu acest organ țin de regulă de constipație.

5. Plămânii

Plămânii nu pot să te doară, fiindcă nu au terminații nervoase. Dacă nu sunt foarte sănătoși, însă, vei simți o durere surdă în piept, în zona lor. Problemele ușoare sunt tuse sau dificultatea respirației.

6. Apendicele

Apendicele este localizat în partea dreaptă inferioară a abdomenului, dar ar putea provoca dureri ale întregului stomac și pe piciorul drept. Alte simptome sunt greața, voma, febra și scaune îngreunate.

7. Stomacul

Dacă ai probleme cu stomacul, te va durea abdomenul, în centru, sub coaste. Durerea s-ar putea să apară în același loc, în spate. Se crede că durerea de stomac și de esofag are legătură cu inima. Pentru a scăpa de orice îndoieli, mergi la medic.

8. Vezica biliară și ficatul

Dacă ai probleme cu vezica biliară și cu ficatul te va durea partea superioară a abdpmenului, în dreapta. . Durerea s-ar putea să apară și în spate, în același loc. Probleemele cu ficatul se pot manifesta printr-o varietate de simptome, de la un gust amar în gură până la gălbinare.

9. Pancreas

Problemele cu pancreasul se potrivesc cu porțiunea central a abdomenului superior. Totuși, poți simți o durere nu foarte intense în tot abdomenul. Durerea se va intensifica dacă stai pe spate, după ce mănânci.

Loading...