Ești Sănătos

6 posibile semne ale prezenţei CHEAGURILOR de SÂNGE în corp

Sângele care circulă prin vene şi artere aprovizionează cu nutrienţi celulele, pentru funcţionarea optimă a acestora, contribuind la eliminarea deşeurilor rezultate în urma procesului metabolic. Când vasele de sânge sunt deteriorate sau există leziuni la nivelul lor, sângele se poate coagula pentru a restabili integritatea sistemului circulator. În urma coagulării se formează fibrinele (proteine) care se leagă unele de altele, formând o plasă şi în cele din urmă, un cheag de sânge care ar putea pune viaţa în pericol. Un cheag este o masă mică de sânge care îşi schimbă consistența şi, în loc să fie lichid, devine ca un gel. Inflamarea extremităţilor Dacă cheagul de sânge s-a format în picior sau braţ, aceste membre se inflamează imediat.

Zona în care a apărut cheagul de sânge se va înroşi, după care pot urma senzaţii de mâncărime sau usturime, iar în stadiul final locul afectat se inflamează. Ȋnroşirea, durerea şi umflarea unei regiuni din braţ sau picior sunt semnale ale prezenţei de cheaguri de sânge care obstrucţionează circulaţia normal sangvină. Dureri cu intermitenţe Un alt simptom al prezenţei cheagurilor de sânge în corp constă în durerile cu intermitenţe în zona picioarelor şi a braţelor, asemănătoare junghiurilor. Acestea sunt mai accentuate în cazul persoanelor care au probleme cu circulaţia sângelui sau suferă de o boală cardiacă. Nu trebuie neglijate durerile din piept care radiază spre umeri, braţe, spate sau maxilar. Prezenta cheagurilor de sange in organism poate pune viata in pericol

Tuse inexplicabilă, tuse cu sânge Atunci când nu este însoţită de febră şi alte simptome ale răcelii, tusea ar putea avea legătură cu formarea unui cheag de sânge în organism. Tusea seacă, expectoraţia cu sânge pot indica prezenţa unui cheag în piept. Ritm cardiac crescut Pe măsură ce cheagul de sânge creşte în dimensiune, corpul va încerca să îl elimine, iar organele vitale, cum este inima, va fi nevoită să muncească mai mult, ceea ce va duce la bătăi accelerate de inimă. Stare de extenuare Cheagul de sânge va pune sistemul defensiv al organismului la muncă în plus, rezultând astfel o stare de extenuare sau epuizare fără niciun motiv evident. Ȋnroşirea pielii Pielea se înroşeşte mai ales în cazul unor afecţiuni ale venelor precum tromboza venoasă. O uşoară decolorare a pielii în zona cheagului este unul din primele semne ale formării unui tromb în vena profundă – cheag de sânge la picior.

Loading...