Ești Sănătos

4 GHICITORI la care trebuie să stai să te GÂNDEȘTI bine! Tu poți să le DEZLEGI?

Se spune că toate geniile sunt un pic nebune. Pentru a rezolva testele din acest articol, va trebui să gândești cât mai neconvențional și nu e nevoie să le iei neapărat în serios!

1. Într-un spital de psihiatrie, există un medic-șef și mai mulți pacienți. După aducerea unui nou medicament, toți pacienții au prins brusc o „boală” ciudată și astfel încercau totdeauna să muște pe cineva o dată pe zi. Din fericire, acest efect secundar a durat doar o săptămână. Când totul a fost bine din nou, medicul a observat că fiecare pacient avea câte 2 mușcături. Dar medicul a fost muscat de 100 de ori.

Câți pacienți erau în spital?

2. Un pacient dintr-un spital de psihiatrie este un mincinos patologic. Nu este periculos, dar în fiecare zi își imaginează un nou loc de muncă și încearcă să-i convingă pe toți că este un profesionist. Pentru a dovedi acest lucru, un medic îi oferă sarcini legate de meserii cu o singură condiție: dacă le face bine, înseamnă că spune adevărul și apoi se poate întoarce acasă. Dar pacientul face întotdeauna lucrările greșite și nu reușește să treacă testele.

Într-o dimineață, el spune: „Sunt un fierar, sunt absolut sigur!”

Deci medicul i-a dat 5 lanțuri diferite, fiecare având 3 legături și i-a cerut să-i facă un lanț. El putea să separe și să combine numai 3 legături. Doctorul a fost cu adevărat surprins când pacientul a reușit. A doua zi, a fost trimis acasă.

Cum reușise fierarul să termine sarcina?

3. Într-un oraș mic, era un ceasornicar bătrân. Toată lumea credea că e nebun. Era pustnic și era foarte preocupat de ceasurile lui. Într-o zi, el a creat cel mai magnific ceas din lume. Toți oamenii bogați au vrut să obțină acest ceas și i-au oferit sume mari de bani, dar bătrânul a refuzat ofertele. Într-o zi, el a spus: „Dacă unul dintre voi rezolvă o ghicitoare, vă voi da ceasul meu.” Astfel, la magazinul său s-a adunat o mulțime de oameni.

Ceasornicarul a luat 9 ceasuri de buzunar și a spus: „Aceste ceasuri ar trebui plasate vitrină în 10 rânduri, 3 elemente pe rând.

O persoană a rezolvat această enigmă în 10 minute și a obținut capodopera. O poți rezolva și tu?

4. Au existat niște furturi într-un supermarke, în total, 3 cazuri: în ianuarie, aprilie și iunie. Camera video de securitate a înregistrat videoclipurile:

Ofițerul de securitate a încercat să se uite mai atent și a observat brusc un detaliu și totul a devenit clar.

Ce ai observat?

RĂSPUNSURI
1. Erau 20 de pacienți în spital.
Soluție: dacă notezi numărul de pacienți cu X, numărul total de mușcături într-o săptămână e 7X, numărul de mușcături printre pacienți 2X. Așadar. Numărul de mușcături ale doctorului sunt 7X-2X și este egal cu 100 conform testului.
7Х − 2Х = 100
Х = 20

2. Fierarul a separat 3 legături dintr-un lanț și a legat cele 4 lanțuri folosind aceste 3 legături:

3. Este posibil să plasezi 9 ceasuri în 10 rânduri (3 ceasuri pe un rând) astfel:

4. Era femeia însărcinată. Ofițerul de securitate a observat că în ianuarie ea arăta însărcinată în 6-7 luni. În iunie, ea arăta la fel.

Loading...